Dit recept is zo lekker, dat we het graag met je willen delen. Delicious wraps gemaakt van boekweitmeel met tahin, avocado, pompoen en geitenkaas. Een lekkerdere combinatie bestaat haast niet. Lees hieronder snel het recept!
Wat heb je nodig voor dit recept (4 personen)?
- Haal een lekkere biologische pompoen in huis (gebruik hier 250 gram van)
- Een frisse limoen
- 200 gram boekweitmeel (dit is geen graansoort, maar een kruidachtige plant én bovendien glutenvrij)
- Olijfolie
- 300 ml vers leidingwater
- 2 eieren
- Uitgeperst teentje knoflook
- Tahin (dit is een pasta gemaakt van sesamzaad en te koop bij de bio winkel en ik verwacht zelfs wel bij de AH)
- Peper en zout
- Verse basilicum of koriander
- 2 rijpe avocado’s
- Brokkelige geitenkaas (zo’n 25 gram p.p.)
- 50 gram gehakte amandelen
Hoe maak je dit boekweitwraps recept?
Allereerst even een paar voordelen van dit gigantische lekkere recept:
- Je hebt het recept zo gemaakt, althans als je 30 tot 40 minuten snel vindt.
- Even een dagje geen vlees. Precies, je bent voordat je het weet een echte flexitariër.
- Heel gezond. Zowel boekweit, avocado, de amandelen en de pompoen zijn erg goed voor je. De geitenkaas nemen we dan maar voor lief, maar maakt het recept zo lekker smeuïg.
Terug naar het recept. Hieronder vind je de bereidingswijze:
- Verwijder de schil en de pompoenpitten en snijd de pompoen in hele dunne reepjes. Als je de pompoen liever wat zachter hebt, kun je ze kort even blancheren (in kokend water gooien).
- Pak een kom en meng de pompoen met de knoflook, twee eetlepels olijfolie, het sap van de limoen en peper en zout en laat het lekker even marineren.
- Meng in een kom de boekweitmeel, het water, de eieren, één eetlepel tahin, een snufje zout en een klein handjevol verse basilicum (of koriander) en laat je mixer het werk doen. Bak in een pan hier 8 dunne boekweitwraps van (lijken erg op pannenkoeken).
- Ontleed de avocado’s van de schil en de pit en snijd de avocado’s in dunne plakjes. Meng dit samen met de gehakte amandelen, een handje basilicum en de verbrokkelde geitenkaas bij de pompoen.
- Smeer nu alle boekweitwraps in met een beetje tahin en beleg ze met de mix.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Behalve vers leidingwater kun je ook groentebouillon gebruiken:
nog mooie maar te harde afsnijdsels van je (biologische) groenten met een stukje kombu in water opzetten en langzaam tot bouillon laten trekken. Ik doe er altijd peperkorrels, foeli,laurier, peterseliewortel, weet-ik-het-wat-je-lekker-vindt bij. de kombu kun je verschillende keren gebruiken (na gebruik drogen). De kombu(zeewier, bij een goede eko winkel te koop) geeft er de kracht aan die je anders van een bot zou krijgen. Aziatisch gedroogde paddestoelen (toko)geven er ook een extra boost aan. Bepaal zelf of je zout of een bouillonblokje toevoegt. Pannekoeken van bouillon zijn heel lekker, vooral met hartig beleg. De bouillon gebruik ik ook voor het koken van rijst of graan, voor het bereiden van groenten en sausen. Het trekken gaat vanzelf…het bewaren en verzamelen (in de vriezer) kost wel wat tijd, net als het zeven van de bouillon als die klaar is en het er uit vissen van de kombu en paddestoelen. Ik gebruik m’n neus om te bepalen of de bouillon klaar is: te lang getrokken groenten ruiken niet lekker kruidig maar verflenst. Met dat beetje werk heb ik vrijwel gratis extra smaak en gezondheid.