Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Recept voor een heerlijke bramentaart

In deze tijd van het jaar vind je bramen op de gekste plekken: langs de weg, onder een brug, langs fietspaden en in stadsparken. Wil je een heerlijke weekend traktatie maken met zelf geplukte bramen? Wij hebben een heerlijk recept voor een ambachtelijke biologische bramentaart!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten voor een delicioso bramentaart

  • 250 gram biologische bloem
  • 1 biologisch ei (ja – die zijn véél lekkerder)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram biologische roomboter (mag koud zijn)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • + 40 gram suiker (in een apart bakje klaarzetten)
  • Een snufje zout
  • 500 gram vers geplukte bramen (goed wassen, even onder water laten staan)

& zo maak je deze heerlijke bramentaart

  1. Zeef de bloem en bakpoeder op een schoon aanrecht. Maak in het midden een kuil en tik hier het eitje in. Meng de ei en de bloem samen, tot je een dikke brij krijgt en voeg hier dan de suiker (150 gram en de vanillesuiker) en het snufje zout aan toe.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes door het mengsel en meng het geheel tot er een egale deegbal ontstaat. Doe hier niet te lang over, anders kan het deeg uit gaan drogen. Leg het deeg hierna afgedekt in een koele ruimte voor ongeveer een half uurtje.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Pak een middelgrote springvorm en bekleed met het deeg de randen en de bodem van de vorm, maar zorg er voor dat je ongeveer 1/3 van het deeg overhoudt. Was de bramen, zorg dat ze goed uitgelekt zijn en leg voorzichtig de bramen in de springvorm. Strooi hier de laatste suiker (40 gram) overheen en bedek de bovenkant met het laatste beetje deeg door er reepjes kruislings op te leggen.
  4. Bak de bramentaart in zo’n 20 minuten tot een half uur gaar in de oven. Laat je verrassen door de heerlijke geur in de keuken, en geniet van een simpel en heerlijke traktatie met wel heel lokale ingrediënten.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Vera

    heerlijk van smaak!!! enkel de bodem was wat te vochtig, dus ik zet em de volgende keer wat lager in de oven. Zou dit lekker zijn met ander fruit ook?

  2. 🐐 Marleen

    Deze taart is ook lekker met aardbeien. Omdat mijn bramentaart vrij vochtig was geworden, heb ik het deeg nu bovenop gedaan in plaats van onderop – praktischer – het fruit is lekker soppig en het deeg een beetje biscuit-achtig en precies zoals je het wilt hebben.

  3. 🐐 Divera

    Gisteren gemaakt en ik had onderop nog amandelspijs gelegd. Er kwam wel heel wegverkeer vocht uit zodat mijn koek sompig werd. Dat vond ik erg jammer

  4. 🐐 Karin

    Heerlijke, pure taart. Fruit goed uit laten lekken in een zeef, dus de taart was helemaal ‘droog’. Vergeten suiker over het fruit te doen :-/, maar met een dot gezoete slagroom erop was dat ook weer opgelost ;).

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate