Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenuā€™s? Klik hier...

Risotto met asperges en Parmezaanse kaas

Vandaag deel ik een heerlijk recept risotto recept met je. Samen met witte asperges, erwten en Parmezaanse kaas is dit een heerlijk recept geworden.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiƫle vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Asperges in je risotto

Asperges eet ik niet zo vaak. Dat komt misschien ook omdat het aspergeseizoen maar twee maanden duurt (rond april-juni) in Nederland. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger bij mijn ouders thuis regelmatig de asperge-ei-ham-botersaus versie voorgeschoteld kreeg. Een oer Hollands recept. Erg lekker. Maar het heeft Ć©Ć©n probleem, het is geen risotto.

Vandaag deel ik deze vegetarische risotto met asperge variant. En my oh my, wat kanĀ risotto toch lekker zijn.

risotto met asperges en Parmezaanse kaas

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • Een scheutje olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook, fijngesneden (of uitgeperst)
  • Stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • Rode ui, fijngesneden
  • 150 gram risotto rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 400Ā ml groentebouillon
  • Een klein kopje doperwten – uit de diepvries (ca. 75 gram)
  • 300 gram witteĀ asperges – geschild en in stukjes van ca. 3 cm gesneden
  • 2 takjes verse munt – snijd de blaadjesĀ fijn
  • Rasp van een halve citroen
  • 40-50Ā gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel roomboter
  • Verse peper en zout

Bereidingswijze – Risotto met verse asperges

  1. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier de bleekselderij, ui en knoflook in. Ik vind de geur van deze combinatie echt al verrukkelijk – dat je het even weet. šŸ˜‰
  2. Voeg de risotto rijstĀ toe en roer dit met een houtel spatel door elkaar zodat de rijstkorrels worden voorzien van een klein laagje olie. Dit duurt al met al 2 minuten.
  3. Voeg de witteĀ wijn toeĀ en laat dit inkoken. Voeg vervolgens beetje bij beetje deĀ groentebouillon toe. Roer de risotto regelmatig door en laat het vochtĀ absorberen enĀ voeg nog een lepel toe tot de bouillon op is.
  4. Na 15 minuten is het tijd om de resterende groenten toe te voegen – de asperges en doperwten. Ik houd van knapperige groenten. Wil je liever dat de asperges wat zachter zijn, dan kun je ze van tevoren een paar minuten blancheren.
  5. Zodra de risotto al dente is -na ongeveer 5 minuten- is het tijd om de verseĀ munt, citroen rasp, roomboter en de Parmezaanse kaas toe te voegen.Ā Maak het geheel af met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar.

Vind je risotto moeilijk om te maken?Ā Als je bovenstaande stappen volgt, dan staat ditĀ risotto recept binnen 20-30 minuten op tafel. Het is belangrijk dat de rijstkorrel gaar is. Proef de risotto – zodra dezeĀ al dente is, mag het vuur uit en laat je het nog even 5 minuten met de deksel op de pan staan. Het krijgt dan nog even de tijd om alle smaken goed in elkaar op te nemen.

Ben jij ook zo gek op risotto?

recept risotto met witte asperges

risotto recept

risotto met asperges

Leukegeit nieuwsbrief šŸ„‘

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! šŸ

Geen zorgen ā€“ je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. šŸ˜Š

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. šŸ

Navigate