Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Fake een schoon huis in 6 stappen

Net als je lekker wilt gaan zitten gaat de telefoon. Er wil onverwacht visite langskomen. Laat het nu net een rotzooi zijn in huis. Je huis moet schoon, en wel in 30 minuten. Onmogelijk? Nee hoor. Zet je kookwekker maar en succes.

🐐 Dit artikel is geschreven door Evelien.

Stap 1 – Opruimen

Ga alle kamers langs met een grote tas of mand en raap alles op wat in de weg ligt. Denk hierbij aan alle rond slingerende troepjes zoals tijdschriften, kleding, boeken, kranten, post, schoenen, tassen, sport spullen enzovoort. Stop alles in de tas of mand en zet dit in de kast. Alle troep is in ieder geval opgeruimd.

Stap 2 – Aan de schoonmaak

Pak een nieuwe tas of mand en gooi hier alle schoonmaak spullen in die je nu kunt gebruiken. Doekjes, schuurspons en allesreinigers zijn zeker een vereiste. Ga vervolgens langs elke kamer en maak alles snel schoon.

Vergeet vooral niet roestvrij stalen oppervlakken te ontdoen van vingerafdrukken. Spray ook een beetje allesreiniger in het rond voor een extra frisse geur in huis, of gebruik een speciale parfum voor in huis.

Beter is het natuurlijk om iets meer tijd te nemen voor het schoonmaken van je huis. Een snelle schoonmaak bezorgt je op korte termijn een fijn gevoel. Door iets meer tijd te nemen om je huis schoon te maken, hoef je het ook minder vaak bij te houden. En dat is natuurlijk ook veel waard.

Stap 3 – Weg met dat stof

Stof laat ook goed zien dat er niet wordt schoongemaakt. Maak de televisie, tafels, en kasten vrij van stof. Pak snel de stofzuiger en rats hem zo snel mogelijk door je huiskamer heen. Of gebruik een plumeau. Dat gaat iets sneller en je hoeft je niet rot te sjouwen.

Stap 4 – Vuil opruimen in huis

Neem een grote vuilniszak en ga alle kleine prullenbakken in huis langs. Haal ook gelijk de prullenbak leeg in de keuken en zet al je vuil neer in de achtertuin of op het balkon. Ruim ook de afwasbak op met alle vieze restjes eten. Voel je je al wat meer op je gemak?

Lees ook: Stinkt je prullenbak – tips om vieze vuilnisbak geuren te voorkomen

Stap 5 – De boel vervullen

Ga aan de slag met wc rollen, keukenrollen en vervang het zeepje op het toilet. Hang schone handdoeken en theedoeken op. Kijk in de huiskamer of er nog overmatige dingen staan zoals stoelen, een poef of tafeltjes die de rust verstoren. Zet deze even tijdelijk in de slaapkamer of op het balkon. Nog één stap te gaan en je schoonmoeder is welkom!

Stap 6: Sfeer creëren

Met deze laatste stap zorg je voor de laatste puntjes op de ‘i’. Zet glazen en borden in de vaatwasser, schud de kussens op de bank op, steek een kaarsje aan en dim de lichtjes. Je hebt nog 1 minuut om je vrolijke gezicht op te zetten en jij bent er klaar voor. Veel plezier.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Gre

  Echt leuk de tips en met humor.Super!
  Ik ben 66 jaar en weet hoe ik moet opruimen en schoonmaken.Toch beleef ik plezier aan de tips en geef ze door aan mensen die het moeilijk vinden het huis schoon te houden.

 2. 🐐 Christine

  Onverwachts bezoek kan je vermijden door vriendelijk te zeggen dat hun onverwachts bezoek niet past en direct je agenda neemt en een datum afspreekt en er zo een verwacht bezoek van maakt. Heb er een hekel aan dat mensen “mijn tijd” zomaar onverwachts inpalmen.

 3. 🐐 Cilly Mutter

  Knap als je dat allemaal in 30 minuten klaar krijgt!

 4. 🐐 Billy

  Wat leuk om te lezen Gre! 🙂

 5. 🐐 Innas

  Geschaterd heb ik met mijn dochter van 48; die ik aan de telefoon had. het is zo humoristisch dat het blijft hangen in het brein. Bedankt voor de tips. Super, btw ik ben de schoonmoeder. Super goed. Ik heb een blijde dag.

 6. 🐐 hanneke

  als mijn schoonmoeder komt en ze is het niet eens met mijn huis .. staat er een emmertje klaar om het dan maar zelf te doen of ik wijs haar het gat van de deur

 7. 🐐 Marjan

  Huisparfum kan heel slecht zijn voor je gezondheid. Zelf maken met etherische olien is een idee. Regelmatig een kaarsje in een zoutlampje laten branden is een ander en het staat tegelijk nog sfeervol en verwelkomend ook. Door je 30 minuten actie daarmee te beginnen, heb je de meeste kans op effect. Heerlijke tips, dank je!

 8. 🐐 anoniem

  nou, dit noem ik dit niet fake….

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate