Spinazie feta hapjes (+ video)

Een combinatie van spinazie en feta - kan het nog lekkerder? Deze spinazie feta hapjes is het best bewaarde geheim op ieder feestje. Zo maak je dit feestelijke hapje.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Feestelijke hapjes maken – handig filmpje

In mijn nieuwste video laat ik je niet alleen zien hoe je deze heerlijke spinazie feta hapjes maakt. Ook laat ik je zien hoe je een lekkere avocado spread maakt én mijn recept voor feestelijke mini quiches.

Perfect comfort food om te serveren als je op zoek bent naar lekkere borrelhapjes. Bekijk hieronder de video en zie hoe ik deze 3 borrelhapjes maak.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen. 🙂


Bestel Kom maar op via Bol.com

Ingrediënten

Aantal borrelhapjes: 20 spinazie feta hapjes

  • 1 rol bladerdeeg (± 40 x 24 cm)
  • 300 gram spinazie (diepvries)
  • 75 gram feta
  • twee teentjes knoflook, geperst
  • beetje paneermeel
  • sesamzaadjes
  • ei, om in te smeren

Spinazie feta hapjes (+ video)

& zo bereid je deze feestelijke hapjes

  1. Haal de spinazie minimaal een uur van tevoren uit de vriezer en laat dit in een zeef ontdooien. Zodra de spinazie ontdooit is, druk dan zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Dit kun je doen met een spatel of -misschien nog makkelijker- met een hand.
  2. Rol de bladerdeeg uit op een schoon aanrecht.
  3. Om deze borrelhapjes lekker knapperig te houden, strooi een klein laagje paneermeel over het bladerdeeg.
  4. Verkruimel de feta, knoflook en de spinazie er overheen.
  5. Rol het bladerdeeg niet te strak op. Begin vanaf de brede kant met rollen en rol voorzicht op. Druk als je klaar bent met rollen het einde van het bladerdeeg licht met een vork vast aan de rest van het deeg.
  6. Snijd de rol met een mes in 20 plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bestrijk deze bladerdeeg borrelhapjes met wat geklutst ei en strooi er wat sesamzaadjes over.
  8. Bak de hapjes af in 12-15 minuten op 200 graden Celsius.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Lara

    Wat een leuke recepten! Ook zo fijn dat alles vegetarisch is. Superleuk!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate