Hoe maak je lekkere vegan saucijzenbroodjes? Dat is makkelijker dan je denkt. In korte tijd kun je heel eenvoudig je eigen saucijzenbroodjes maken. Niet gemaakt van nepvlees, maar met een bijzonder lekkere vulling. Dit is een ideale vegan snack voor tussendoor!
Lekkere vegan snack
Deze vegan saucijzenbroodjes zijn haast niet van de echte te onderscheiden. En het fijne is: de meeste pakjes bladerdeeg van een huismerk bevatten tegenwoordig geen dierlijke producten en ook het bladerdeeg origineel van het bekende Koopmans is volledig vegan.
Eet deze vegan saucijzenbroodjes als ze net uit de oven komen. Dan zijn de broodjes op z’n lekkerst. Eerder maakte ik al deze vegan worstenbroodjes voor tijdens de borrel. Nom nom nom. Ook al zo lekker.
Deze saucijzenbroodjes zijn lekker voor bij de lunch of als tussendoor. Je kunt de broodjes ook als borrelhapje serveren. In zijn geheel – dus 10 stuks. Of halveer de broodjes, net als ik bij de worstenbroodjes heb gedaan. Dat is misschien wat gezelliger, en kun je ook nog wat andere hapjes eten. Anders zit je zo snel vol. 🥳
Laten we beginnen!
Vegan saucijzenbroodjes
De vulling van dit recept voor vegan saucijzenbroodjes die ik hieronder met je deel bestaat voornamelijk uit kastanjechampignons en linzen. Dat zorgt voor de goede smaak en textuur die zo lijkt op – zoals ik het vaak noem – the real deal. De voorbereidingen duren zo’n 20 minuten en de saucijzenbroodjes bak je in 25 minuten af in de oven.
Hoeveel: 10 broodjes
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten
Wat heb je nodig?
- 10 blaadjes vegan bladerdeeg
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram linzen (uit blik)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tenen knoflook – fijngesneden
- 1 prei – fijn gesneden
- snufje zout
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels mosterd
- 70 gram paneermeel
- 40 gram ongezouten cashew- of hazelnoten – fijngehakt
- plantaardige melk – voor het afstrijken van het bladerdeeg
Bereidingswijze:
- Vermaal de kastanjechampignons samen met de linzen in een keukenmachine tot ze heel fijn zijn.
- Giet een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de prei, knoflook en een snufje zout in voor ongeveer 8 minuten.
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius en haal het vegan bladerdeeg alvast uit de vriezer, zodat de vellen kunnen ontdooien.
- Voeg het mengsel van kastanjechampignons en linzen toe aan de koekenpan en roer goed door. Voeg na één minuut de mosterd, sojasaus en gedroogde tijm toe. Laat dit zo nog even op het vuur staan tot al het vocht weg is. Zet het vuur vervolgens uit.
- Meng door het beslag de gehakte noten en het paneermeel en roer goed door elkaar.
- Neem een vel bladerdeeg en verdeel een flinke schep van het saucijzenmengsel aan over één zijde van het bladerdeeg. Vouw de andere helft van het deeg erover en druk met je vingers of met een vork dicht. Je kunt er hier dus voor kiezen om het saucijzenbroodje doormidden te snijden, zodat het meer borrelhapjes worden.
- Leg de vegan saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een kwast en wat plantaardige melk.
- Bak de saucijzenbroodjes af in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Deze vegan saucijzenbroodjes wil je toch meteen gaan eten? De bladerdeeg zorgt voor de krokante bite, terwijl de vulling echt aandoet als die van de niet-plantaardige variant. Goed spul dus als je het mij vraagt. 😃
Ga jij ook aan de slag met deze vegan saucijzenbroodjes? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
5 leuke geiten 🐐🐐
Hoi billy, heb net de saucijzenbroodjes gemaakt, ! Smaakt goed en ga ze zeker vaker doen.
Heb de helft met gluten vrije bladerdeeg gemaakt, die vielen iets donkere uit, volgende keer eerder eruit
Halen.
Ben bang dat ze de jaarwisseling niet halen,,!
Fijne jaarwisseling!! Gr gerda
Klinkt goed Gerda, goed dat de saucijzenbroodjes zijn bevallen! 😃
Mooi receptje!
Sojasaus: zoet of zout?
Dankje 😉
Ha Billy, superlekker recept! Dank daarvoor 🙏🏻 Ik heb het gemaakt als hapje met oud en nieuw en het werd erg gewaardeerd door de vegan en non-vegans 😁
Hallo!
Net deze vegan saucijzenbroodjes gemaakt en ik ben echt fan!! Mijn vulling was stevig genoeg geworden om er ook echt een soort ‘worstje’ van te rollen. Heel erg leuk! Zelfs mijn vleesetende vriend vond ze lekker haha! Dank voor het recept!