Vegetarische balletjes maken van aubergine (+ video)

Je kunt vegetarische balletjes natuurlijk gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Maar wat dacht je ervan om deze eens zelf te maken? Het is makkelijk en onwijs lekker. Bekijk het recept en mijn video om zelf vegetarische gehaktballen van aubergine te maken.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten voor het maken van 8 vegetarische balletjes ballen

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,25 aubergine (gek getal, maar dit leverde bij mij precies het juiste aantal op)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water
  • 50 gram vlokken Grana Padano kaas (lijkt op Parmezaanse kaas) – gewoon te verkijgen bij de supermarkt
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 70 gram paneermeel (of oude broodkruimels)
  • 2 eieren

Video voor het maken van vegetarische balletjes

Hieronder vind je mijn nieuwste video om lekkere balletjes te maken van aubergine. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker op mijn YouTube kanaal. 🙂


Bestel Kom maar op via Bol.com

 

Bereidingswijze

  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Bak de knoflook lichtbruin en voeg dan de blokjes aubergine en de eetlepel water toe. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag om de aubergine zacht te laten worden – dit duurt al met al 20 minuten.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden Celsius en bedek de bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de aubergine vervolgens in een kom om af te laten koelen.
  4. Meng met een houten spatel de eieren, paneermeel (of broodkruimels), de verse peterselie en de kaas door het aubergine mengsel. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast voor 15 minuten.
  5. Maak circa 8 ballen van het mengsel met de hand en plaats de ballen op de bakplaat. Bak de vegetarische balletjes af tussen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. De ballen kunnen direct geserveerd worden – bon appétit!

vegetarische balletjes van aubergine

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Marleen

    Ik heb ze geprobeerd. Ze waren lekker, maar estetisch wel niet zo mooi als die op de site. 😉 Eerste keer met stukjes brood, waardoor dat misschien niet krokant genoeg was, 2de keer met paneermeel, was al krokanter. Ga het ook eens maken met champignons. Je hebt me aan het recepten proberen gekregen! Thanks. 😉

  2. 🐐 Carina

    Via ‘so chicken’ kwam ik hier. Ik heb het recept gebruikt zoals voorgeschreven, met dat verschil dat de kaas helemaal gemalen was. Ik vond de smaak goed. Hoewel er best iets meer pit in had gemogen. Misschien met een gesnipperd uitje en wat maggi of extra kruiden. Inspiritatie genoeg!

  3. 🐐 Billy

    Hoi Carina, dankjewel! Wat leuk dat je de balletjes ook hebt gemaakt. 🙂 Zeker, je kunt er genoeg mee variëren. Ik hou ook van wat pittigheid, maar bij dit recept had ik het wat milder gehouden.

  4. 🐐 Carina

    Hoi Billy,
    Jij ook bedankt! Hoewel vlaai er bij mij, met de paplepel ingegoten werd, zag ik een heel apart recept. Perzik gecombineerd met tijm en gebak lijkt me echt smullen. Ook weer iets om te proberen.

  5. 🐐 JF

    Hoi, mijn moeder deed er ook gekookte en geprakte aardappel doorheen. De aubergine prakte ze ook fijn. Dit mengde ze en dan krijg je hele mooie gladde “ballen”. Errug lekker!! Maak ze zelf ook. Dat recept komt uit Zuid-talie

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate