Veggieburger recept van aubergine en hummus

Vegaburgers zijn in mijn ogen de lekkerste burgers die er bestaan - voedzaam, lekker en gezond! Alhoewel, dit laatste gaat natuurlijk niet helemaal op. Toch probeer ik een vegaburger altijd zo gezond mogelijk te maken. En raad eens? Vandaag heb ik zo'n heerlijke, gezonde vegaburger voor je klaarstaan. Bekijk mijn recept voor een heerlijke burger van aubergine en hummus.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten voor twee vegaburgers

Met een vrije interpretatie voor de dikte van de aubergine plakken. Dat lijkt me wel op zijn plaats, zeker als de aubergine langzaam karameliseert op de grillplaat. Dan wil je er toch alleen maar meer van eten?

  • 1 aubergine (4 dikke plakken)
  • Verse spinazie
  • Rode ui
  • Twee ronde harde broodjes
  • Tomaat in plakjes gesneden
  • Hummus (of maak heel makkelijk je eigen hummus)
  • Olijfolie
  • Een kwart van een Spaanse peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/4 theelepel vers gemalen peper

& zo maak je deze veggieburgers

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken van zo’n 3 tot 4 cm en gebruik 2 plakken per burger. Strooi op beide kanten wat zout en laat het een kwartiertje zo staan, zodat het meeste vocht uit de aubergine verdwijnt.
  2. Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en meng dit in een klein kommetje samen met de olijfolie en het zout, peper, oregano, knoflook- en paprikapoeder.
  3. Zet een grillpan op het vuur en veeg de aubergine ondertussen vrij van zout en vocht.
  4. Haal de aubergine plakken door het bovenstaande mengsel. Grill beide kanten van de aubergine zo’n 4-5 minuten per kant. De aubergine is goed als je met een vork de aubergine in kunt drukken tot het ‘vlees’ sappig is geworden.
  5. Leeg de broodjes ook even op de grill, zodat ze wat knapperig worden.
  6. Bedek de onderkant van het broodje met verse spinazie, een paar plakken tomaat en rode ui. Leg er een dikke plak aubergine op en drapeer hier -naar eigen behoefte- de hummus op. Bedek de hummus met de tweede plak aubergine en maak de burger af met de bovenkant van het broodje.

Druk de burger goed op elkaar en daag jezelf uit om de veggieburger met je handen te eten. Oké, laat ik eerlijk wezen, dat is best lastig. Je kunt natuurlijk ook gewoon bestek gebruiken, zodat je er optimaal van kunt genieten.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Het maken van de burgers is trouwens zo gedaan. Ik ben er in totaal zo’n 20 minuten mee bezig geweest en was zo verrast door de snelheid en de smaak, dat ik het ‘s avonds gewoon nóg een keer heb gemaakt. Als dit geen aanbeveling is om snel de keuken in te duiken, dan weet ik het ook niet meer. 😉

aubergineburger recept vegaburger met aubergine en hummus

veggieburger met aubergine en hummusveggieburger recept

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Nel

    Bedankt voor het recept, lijkt me heerlijk. Ga ik zeker n keer proberen.

  2. 🐐 Billy

    Hoi Nel, graag gedaan voor het delen van het recept! Ik ben erg benieuwd wat jij van de burger vindt. Tip: ik zou een zacht broodje gebruiken in plaats van een hard broodje, dat eet net wat makkelijker. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate