Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zoete aardappelsoep met courgette en gember

Deze zoete aardappelsoep is snel gemaakt en ontzettend lekker. De punch van de verse gember maakt van deze soep een blijvertje. Hieronder lees je hoe je te werk gaat om deze heerlijke soep te maken!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Regenbuien en soep eten

Je fietst terug door de stromende regen en het enige waar je op dat moment aan denkt is soep. Soep die je lichaam weer opwarmt nadat je compleet bent natgeregend.

Oké, dat doen soepen eigenlijk altijd wel. Maar deze zoete aardappelsoep met courgette en een gembershot verwarmt je lichaam nét even iets meer.

Iedere week eet ik wel een keertje soep. Meestal maak ik dan meteen dubbele portie, zodat ik er de volgende dag mee kan lunchen. En de dag daarna ook. Zo krijg ik lekker veel groente binnen en hoef ik niet altijd na te denken wat ik ga lunchen. Twee vliegen in één klap.

Zoete aardappelsoep met tofu

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

Voor deze zoete aardappelsoep heb je niet zoveel nodig. De ingrediënten zijn genoeg om vier flinke kommen soep te maken, maar maak gerust een dubbele portie als je net zo lui bent als ik.

  • 2 zoete aardappels – in blokjes
  • 1 courgette – in blokjes
  • 2-3 cm verse gember zonder schil – dit is circa 1 eetlepel gember in kleine blokjes
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 rode ui – fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 blok tofu
  • handje verse basilicum
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Bak de ui glazig in een soeppan op middelhoog vuur en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Roer een minuut door elkaar en voeg de blokjes zoete aardappel toe.
  2. Giet na 2 minuten de groentebouillon toe, samen met de courgette, gember en het citroensap.
  3. Laat de soep op laag vuur 15 minuten pruttelen en zet het vuur uit.
  4. Laat de zoete aardappelsoep een beetje afkoelen en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Snijd ondertussen de tofu in kleine blokjes en de basilicum fijn.
  6. Giet de sojasaus door de soep en strooi er wat verse peper over.
  7. Verdeel de soep over de kommen en leg in het midden van de soep wat blokjes tofu en wat fijngesneden basilicum.

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met courgette en gember

Eet deze zoete aardappelsoep lekker met wat brood en je hebt de rest van de avond geen honger meer.

Dit is trouwens niet het eerste gerecht dat ik maak met zoete aardappel. Op leukegeit.nl vind je al een hele reeks recepten met zoete aardappel. Heb jij al één van deze recepten geprobeerd?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Sandra

    Hm, ziet er heerlijk uit! Leuk idee om de tofu als topping te gebruiken!

  2. 🐐 Isabel

    Ik ben niet zo’n soepfan maar deze vond ik zalig. En mijn man ook!

  3. 🐐 ber10

    Heerlijke soep! Iets aanpast (tofu weggelaten en minder sojasaus)

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate