Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

17x je huis schoonmaken – zo vind je de tijd ervoor

We hebben het allemaal maar druk, druk, druk met van alles en nog wat. Toch wordt het huishouden niet door zichzelf gedaan. Hoe vind je er de tijd voor? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Houd een familieagenda of maandplanner bij en plan voor de eerste van de maand alle huishoudelijke taken in. Zo kun je tijd vrij plannen en spreek je andere afspraken rondom deze tijden af.
 2. Zorg dat de huishoudelijke taken zich niet opstapelen! Probeer daarom alles wat je gebruikt of (een beetje) hebt vies gemaakt, meteen op te ruimen of schoon te maken.
 3. Heb je een vrije dag? Ga eerst eens twee uur in huis aan de slag voordat je lekker uit kan rusten. Wellicht niet het leukste wat in je opkomt, maar je zult hierna wel voldoening hebben van een schoon en opgeruimd huis.
 4. Ga iedere dag een kwartiertje aan de slag. Iedereen heeft voordat hij/zij naar bed gaat nog wel een paar minuutjes over om wat huishoudelijke taakjes te doen.
 5. Verveel je je? Vanaf nu niet meer! De tijd die je onbenut voorbij laat gaan, besteed je voortaan aan het schoonmaken en opruimen van je huis.
 6. Ben je ziek thuis, maar voel je je dat laatste dag al weer iets beter? Probeer dan licht huishoudelijke taken te doen zoals de afwas wegwerken en een was in de wasmachine stoppen: nu ben je immers thuis.
 7. Echt geen tijd of zin om te stofzuigen? Investeer dan in een automatische stofzuiger. Je zet deze aan als je ’s ochtends van huis vertrekt en je komt terug in een stofvrij huis.
 8. Moet je wachten op de training van je kind? Laat deze tijd niet zomaar voorbij gaan en ga lekker aan de slag. Hij/zij een work-out, jij een work-out!
 9. Probeer zoveel mogelijk zaken te combineren. Ben je net uitgebreid in bad geweest? Haal na afloop meteen even een doekje over het sanitair.
 10. Als je werk(gever) het toe laat, is af en toe een dagje thuiswerken heel functioneel. Tijdens stretchen tussen alle werkzaamheden door haal jij meteen even een doekje door je huis.
 11. Stel prioriteiten. Die troep op de zolder staat daar mooi: het opruimen van de keuken is op dit moment veel belangrijker.
 12. Een heel huis schoonmaken kost in je eentje veel tijd: vraag daarom je huisgenoot, partner en/of kinderen om ook een handje mee te helpen.
 13. Is er álweer reclame op tv? Gebruik deze saaie minuten om je woonkamer aan kant te maken.
 14. Boodschappen doen kost vaak veel tijd. Maak een lijstje en pak gericht de benodigde producten. Blijf niet treuzelen en maak snel een rondje door de winkel. Zo bespaar je tijd, voor andere dingen die gedaan moeten worden.
 15. Ben je alle troepjes in huis op de juiste plek aan het zetten? Neem deze dan meteen even af met een nat doekje.
 16. Yes – je favoriete serie is vanavond weer op tv. Een uitgelezen moment om dit programma te combineren met een huishoudelijke taak. Strijken en tv kijken gaat immers perfect samen.
 17. Combineer een ritje naar de supermarkt met het wegbrengen van het glas. Zo doe je meer in minder tijd! Wil je nog meer doen, in nog minder tijd? Lees dan zeker ons artikel hoe je in een sneltreinvaart je huis kunt schoonmaken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sandra N

  Hallo dames,fijne tips allemaal weer,hoor! Bedankt! Het is altijd een genot om jullie tips te lezen!

 2. 🐐 Joke Koekoek

  Ik doe iedere dag 1 kamer helemaal schoonmaken. Dan is in een week alles gebeurd.
  En vergeet de voorjaarsschoonmaak niet. Alles uit de kamer en schoon er weer in !

 3. 🐐 Joke Koekoek

  Ben ik te ouderwets ? Ik ben 60 jaar en nog reuze fit.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate