Naanpizza met buffelmozzarella en gegrilde groenten

Laatst at ik bij een eetcafé een naanpizza als hoofdgerecht. Boordevol gegrilde groenten en mozzarella. Heerlijk. Ik ben de keuken ingedoken om deze naanpizza na te maken. Benieuwd of dat goed is gegaan?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Oké – het maken van naan is mislukt

Ik geef het maar eerlijk toe. Ik heb een hele tijd in de keuken gestaan om groenten te grillen, verse pesto te maken én om zelf naanbrood te maken. Helaas. Dat laatste is niet helemaal goed gegaan.

Mijn idee was om naan te maken van zelfrijzend bakmeel en water, maar het rijzen was niet helemaal goed gegaan. Plus het deeg werd niet goed gaar. Too bad.

Dus? Dus ben ik naar de lokale supermarkt gerend om kant-en-klaar naanbrood te kopen. En daar was ik heel blij mee. Zo kon ik toch verder met het recept. En ik ben blij dat ik het heb afgemaakt, want het was echt heel lekker. De naanpizza had ik belegd met verse groenten zoals groene asperges (daar zijn ze weer – ik ben er gek op), kastanje champignons en courgette.


Bestel Kom maar op via Bol.com

recept voor naanpizza met mozzarella en groenten

Wat heb je nodig voor twee goed belegde naanpizza’s?

  • 1 courgette, in lange plakken
  • 10 kastanje champignons, gehalveerd
  • 12 groene asperges (alleen 2 cm afsnijden aan het einde)
  • Halve gele en een halve rode paprika in grove stukken gesneden
  • 1 bol buffelmozzarella – kies voor een goede mozzarella. Die kauwgom mozzarella van de supermarkt is echt niet te eten.
  • 1 flinke theelepel Al-Andalus by Jonnie Boer kruidenmix (of andere melange)
  • 3 theelepels pesto – uit een potje of zelfgemaakt
  • 2 naanbroden

naan pizza recept

naanpizza

naanpizza recept

Bereidingswijze

  1. Bak de naanbroden af in de oven – zoals op de verpakking is aangegeven.
  2. Grill alle groenten in een grillpan of op een grillplaat.
  3. Pak een kom en doe hier alle gegrilde groenten in. Meng twee theelepels pesto en een theelepel Al-Andalus kruidenmix door de gegrilde groenten.
  4. Beleg de afgebakken naanbroden met de gegrilde groenten en verdeel de buffelmozzarella over de groenten.
  5. Zet de naanpizza’s nog een paar minuten onder de grillstand van je oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Besprenkel de naanpizza nog met wat extra pesto en je fancy maaltijd is klaar. My of my – dit is echt lekker.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lisa

    Lekker, ga ik maken. Wel een vraag: is het voor 1 of 2 personen en vult het dan genoeg als maaltijd?

  2. 🐐 Billy

    Hoi Lisa, leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Het recept is voor 2 goedgevulde naanpizza’s. 🙂

  3. 🐐 Lisa

    Hoi Billy, ik heb ze gemaakt, en dit is een blijvertje. Super lekker, dank je wel.

  4. 🐐 Rianne

    Heb dit laatst op de bbq gemaakt en dat was heerlijk!
    Vandaag met de grillpan in de weer en tortillas ipv naanbrood. Ben benieuwd

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate