Wie houdt er tegenwoordig niet van hummus? Het is in allerlei smaken te maken en vandaag heb ik een heerlijke hummus van geroosterde paprika voor je klaarstaan. Ideaal voor bij de borrel of om op je brood te smeren.
Hummus. Overal hummus.
Je bent op zoek naar vegetarisch broodbeleg en komt uit bij hummus. Logisch – hummus is het vaak het antwoord op de meeste vragen.
- Wat is de som van 3 + 2?
- Hoe heette de 32ste President van Amerika?
- Wat wil ik vanavond eten?
Alle antwoorden naar deze vraag komen uit bij hummus. Gewoon, omdat het zo lekker vrij te interpreteren is. Je kunt, mits je kikkererwten gebruikt, bijna overal hummus van maken.
Niet alleen in de supermarkt vind je steeds meer soorten hummus. Ook op mijn blog vind je steeds meer hummus recepten. Ik hou van een boterham met pindakaas – begrijp me niet verkeerd. Maar als er hummus in huis is, dan word de keus steeds lastiger.
Hier een kleine selectie van hummus recepten:
- Lekkerste basis hummus recept
- Sober hummus recept – zonder olie 🙂
- & een heerlijke pompoenhummus
Ook dit keer staat er weer een nieuw hummus recept voor je klaar. Dit keer een hummus van geroosterde paprika. Relatief eenvoudig om te maken, zeker als je kant-en-klare geroosterde paprika’s in huis hebt gehaald.
Hummus van geroosterde paprika
Dit hummus recept is echt heel erg lekker – het is wel belangrijk dat je geroosterde paprika’s gebruikt en niet normale paprika’s. Dan krijg je een minder rokerige smaak die deze hummus juist zo lekker maakt.
Oké – Wat heb je nodig voor een flinke bak hummus?
- 2 rode paprika’s, grof gehakt – of een pot kant-en-klaar geroosterde paprika’s
- 1 flinke pot kikkererwten (zo’n 250 gram)
- sap van 1 citroen
- 60 ml tahin
- 2 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- snufje cayennepeper – als je van wat pittigheid houdt
- snufje grof zeezout
Bereidingswijze:
- Rooster de paprika’s onder de grill in de oven of op een grillplaat. Het roosteren in de oven duurt ongeveer 10 minuten.
- Laat de geroosterde paprika’s wat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, ontdoe de paprika van het velletje.
- Pureer vervolgens de kikkererwten en geroosterde paprika in een keukenmachine fijn en voeg knoflook, het citroensap en de tahin toe en pureer het geheel tot er een gladde massa ontstaat.
- Voeg als laatste een scheut olijfolie toe, komijnpoeder, cayennepeper en zout toe. Mix het nog even goed door elkaar tot de hummus op smaak is.
- Is de hummus te dik of te korrelig? Voeg dan nog een extra scheutje olijfolie toe.
En de geroosterde paprika hummus is klaar. Tijd om een borrel met wat vrienden te organiseren. 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Hi Billy, wat een heerlijke recepten heb je.
Weet je hoe lang ik deze hummus in de koelkast kan bewaren?
Thank Britt, wat leuk om te horen! Ik gebruik zelfgemaakte humus (eigenlijk alle varianten die ik maak) tot zo’n 4 dagen in de koelkast. Na de 4 dagen ruik ik er eerst even aan of het nog goed ruikt en anders doe ik er nog een dag langer mee. Het zijn gelukkig alleen maar plantaardige ingrediënten. 🙂