Pompoenhummus recept

Laatst maakte ik pompoenhummus - en deze hummus met geroosterde pompoen was zo lekker geworden, dat ik er maar direct een extra portie van heb gemaakt. Benieuwd naar het recept?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Hapjes maken voor een surprise feestje

Voor een surprise party van een goede vriendin werd me gevraagd of ik wat hapjes wilde maken. Maar natuurlijk. 🙂 Zo maakte ik bijvoorbeeld deze aubergine hapjes en dacht ik dat het wel leuk zou zijn om wat meer finger food hapjes te maken. Dus maakte ik er ook makkelijke wraps bij met rucola, komkommer en… pompoenhummus.

Van de wraps heb ik geen foto. Helaas.

Maar van de pompoenhummus heb ik gelukkig de foto’s nog wel. En aangezien deze hummus zo lekker was geworden deel ik hieronder graag het recept met je. Het is dat ik de pompoen even in stukjes in de oven geroosterd heb, anders was het helemaal een piece of cake geworden om deze hummus te maken.


Bestel Kom maar op via Bol.com

De oventijd duurt ongeveer een half uur, maar verder kost het je slechts een paar minuten om de pompoenhummus te maken.

Bekijk ook deze twee andere hummus recepten:

Ingrediënten voor een flinke bak pompoenhummus:

  • 300 gram pompoen, zonder schil en in blokjes
  • 300 gram gekookte kikkererwten
  • flinke scheut olijfolie – begin met 5 eetlepels en voeg meer toe om het wat smeuïger te maken
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1/4 Spaanse peper
  • sap van een citroen
  • peper en zout

recept voor pompoenhummus

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de blokjes pompoen gaar in zo’n 30 minuten.
  2. Laat de blokjes pompoen even wat afkoelen en voeg ondertussen alle overige ingrediënten in een keukenmachine.
  3. Zet de machine aan en zorg dat alle ingrediënten goed geblend zijn. Voeg als laatste de blokjes pompoen toe en laat de keukenmachine nog even goed mixen.
  4. De hummus is klaar als alles goed gepureerd is en je geen grove stukken meer ziet.
  5. Proef of de pompoenhummus op smaak is en voeg eventueel nog wat meer olie, zout of citroensap toe.

Wat is jouw favoriete hummus eigenlijk?

pompoenhummus recept

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Sas

    Erg lekker en makkelijk recept 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate