Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je badkamer schoonmaken à la Clean As You Go

De badkamer is een plek waar zeepresten, kalkaanslag en schimmels een prettige thuishaven vinden. Je kunt flink wat tijd kwijt zijn aan het schrobben van je kraan of je voegen. Je kunt ook onze supersnelle, maar wel een beetje gekke methode gebruiken om je badkamer schoon te maken.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

Wat bedoelen we met Clean As You Go?

Nou, we hebben je verteld over ‘Clean As You Go’ in een eerder artikel. CAYG is de kunst van het schoon achterlaten van de spullen die je gebruikt. Je haalt dus direct een doekje over het aanrecht als je je brood hebt gesmeerd en je zet je bord direct na de lunch in de vaatwasser.

Door deze manier van werken toe te passen in de badkamer kun je veel vuil wegwerken zonder er veel moeite aan te besteden. Naast alle aangekoekte zeepresten en schimmels in de kitranden is de badkamer het vertrouwde onderkomen van kalkaanslag.

De badkamer schoonmaken à la CAYG

Stap de douche in gewapend met een fles antikal – of schoonmaakazijn voor een milieuvriendelijker optie. De bijzonder goede eigenschap van de antikal spray is dat het niet nagepoetst hoeft te worden. Het is ontworpen om na het douchen op de muren te spuiten, waarna je het binnen 10 minuten naspoelt.

Tijdens het douchen verspreidt er stoom. Deze stoom slaat op de muren om je heen, op je douchekop, de kraan en de douchedeur. Door dit vocht komt viezigheid en kalkaanslag los te zitten waardoor je het makkelijker kunt verwijderen.

Spuit direct na het douchen antikal op je kranen en de muren om je heen. Zorg hierbij wel voor wat ventilatie, het is niet de bedoeling dat het spul op je keel slaat. Droog jezelf vervolgens af. Na een paar minuten pak je je douchekop en spoel je de antikal weg. Op de kraan kun je hardnekkige kalkaanslag wegpoetsen met de tandenborstel. Even naspoelen en je bent klaar!

Je douche is schoon, net als jij!

Op deze manier heb je in een handomdraai een schone badkamer zonder dat je er extra tijd voor hoeft uit te trekken. Let wel altijd op dat de stoom al is weggetrokken zodat er genoeg ventilatie is. Zo wil je niet dat je rare irritaties op je luchtwegen of voetzolen krijgt. Stap even opzij als je de antikal wegspoelt en raak het niet aan met je huid.

Zodra je klaar bent met naspoelen laat je een schone doucheruimte achter en heb je een berg tijd bespaard. En zeg nu zelf, schoonmaken door even een douchekop heen en weer te bewegen is zo erg nog niet.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

10 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Claudia

  Na het douchen alles naspoelen met KOUD water en dan even met een trekker en een handdoek nadrogen. Kost een paar minuten en het blijft schoon.

 2. 🐐 Janny

  douche mooi schoon en glanzend houden. wrijf wanden glas en tegels in met autowas en poets
  daarna goed uit. nu krijgt kalk geen kans meer. 1x per jaar is voldoende en verder gewoon even
  afspoelen en drogen.

 3. 🐐 Gerda

  Wij trekken idd ook meteen na het douchen de douchedeur schoon met een trekker en de kraan wordt afgedroogd met een doekje. Maar….er zat nog kalkaanslag op de douchedeur van de vorige eigenaars van ons huis! Iemand enig idee of dat er nog af te krijgen is? Antikal en schoonmaakazijn werkt niet…

 4. 🐐 Anneke

  Ik gebruik na elke douchebeurt de karcher-wv-2-plus-ruitenreiniger..ideaal..schoon en droog. Nog een leuke tip: ik gebruik mijn oude elektrische tandenborstel voor de kleine hoekjes etc.

 5. 🐐 Lisa

  @Gerda: Heb je het ook geprobeerd met azijn lang in laten trekken? Ik had hetzelfde probleempje en heb met in azijn gedrenkt keukenpapier de deuren ‘beplakt’. Na een tijdje nog eens nat gespoten met azijn in een plantenspuitje. Duurde wat langer maar heb alle kalk weg gekregen!

 6. 🐐 Odette

  Klopt, dat advies kreeg ik ook bij mijn nieuwe badkamer van de instalateur. Verder heb ik een spuitfles met verdunde huishoudazijn staan om kalkvlekken tegen te gaan, veel goedkoper!!
  En: laat iedereen die doucht, ook (grote) kinderen, de wanden even natrekken met een trekkertje.

 7. 🐐 vero

  Ik heb oude kalkaanslag verwijderd met een schrapertje dat je ook gebruikt voor het reinigen van een glazen kookplaat. Maakt geen krassen…

 8. 🐐 juut

  Douche tegels nat sproeien, WC eend op de tegels spuiten, inborstelen met schrobber, 15 minuten laten inwerken, afspoelen en weg is je kalkaanslag, voegen ook schoon.

 9. 🐐 rene

  Ik gebruik voor kalk altijd het pure citroensap uit het gele citoentje a 39 eurocent.
  ook voor al het ontkalkingswerk BV koffie app en stoom strijkijzers gaat bijzonder goed.

 10. 🐐 Nellie

  Na het douchen ga ik gelijk met een speciaal trekkertje over de tegels , en droog het het na met een doek te koop bij action De doek heeft 2 kleuren grijs met geel. Dit doe ik een aantal jaren De tegels glimmen en is no time klaar …

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate