Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Ons boodschappenbudget halveren (want ja – dat was echt wel even nodig)

Enkele maanden geleden nam ik mijn boodschappen uitgaven onder de loep. Wat bleek? In die maand hadden we echt teveel geld uitgegeven aan boodschappen - zonder overdreven luxe te eten. Hoog tijd om te kijken waar dit geld naartoe is gegaan (en hoe ik het weer onder controle heb gekregen).

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Teveel geld uitgeven aan boodschappen

Ken je het gevoel dat je niet persé luxe boodschappen in huis haalt, maar wel het gevoel hebt dat je teveel geld in de supermarkt uitgeeft? Dat had ik dus de afgelopen tijd. Ik kon mijn vinger er niet direct op leggen wat er nou mis ging, maar het voelde niet goed. Dus ik opende mijn bank app, telde alle bedragen van de supermarkten bij elkaar op en schrok me rot.

Mijn berekening liet zien dat we in één maand tijd bijna 800 euro aan boodschappen uitgaven. Achthonderd euro – dat is zo’n beetje het dubbele als dat we normaal uitgeven. Ik schrik er nog van als ik het typ.

Waar gaven we dan zoveel geld aan uit? In mijn eerdere artikel over het maken van een weekbudget liet ik al zien dat ons huishouden gemiddeld 91,48 per week kwijt zouden zijn aan de boodschappen. Wij waren die maand dus het dubbele kwijt.

Stop de lekkages in je boodschappenbudget

Nu ik alle bedragen in mijn bank app bij elkaar had opgeteld, viel het me al op dat we die maand bijna om de dag in de supermarkt waren. Soms zelfs twee keer per dag. Terwijl we daarnaast ook nog iedere week de boodschappen thuis lieten bezorgen.

Zit ik hier op Leukegeit altijd te verkondigen dat het goed is om goed op je budget te letten, niet teveel geld uit te geven – liet ik zelf verstek gaan. Lekker dan. 😛 Zowel zonde van het geld als van al die extra calorieën. Je lijkt op de één of andere manier toch meer calorieën binnen te krijgen als je vaker naar de supermarkt gaat. En nee – die extra calorieën die je verbrandt met het maken van een wandeling naar de supermarkt maken de extra koekjes echt niet goed 😛🍪.

Normaal geven we rond de 400 euro uit aan boodschappen in de maand – soms iets meer, soms wat minder. Oftewel zo’n 100 euro per week. We eten dan wel geen vis/vlees en zo goed als geen zuivel, maar we eten bijna iedere dag een salade tijdens de lunch. Daarnaast eten we ook relatief veel groente en fruit. Dat willen we er ook wel in houden.

Boodschappenbudget halveren.
Niet alleen maar koekjes hoor. Ook veel aardbeien als ontbijt.

Wat heb ik gedaan om mijn boodschappenbudget te verminderen?

Bij elkaar heb ik een aantal dingen aangepast om onze boodschappenuitgaven met 50% te verminderen. Waar we in mei nog 780 euro hadden uitgegeven aan boodschappen, was dit bedrag in juni nog maar 430 euro.

Deze aanpassingen heb ik gedaan om weer even pas op de plaats te maken:

 • De laatste tijd haalden we regelmatig voor kleine bedragen boodschappen bij de buurtsuper om de hoek. Even snel voor de kraamvisite nog wat in huis halen, of voor een BBQ nog even wat extra dingen in huis halen. Sausjes, stokbrood, extra sapje – dat soort dingen. Uiteindelijk blijkt altijd dat je al genoeg eten en drinken in huis hebt. Deze kleine bedragen bij elkaar worden uiteindelijk een behoorlijk bedrag. Hier zijn we dus zo goed als mee gestopt.
 • We hebben een aparte boodschappenrekening aangemaakt in de bank app, waar nu iedere week ons boodschappenbudget op wordt gestort.
 • We maken nu regelmatig gezonde & budgetvriendelijke weekmenu’s – afgelopen week aten we o.a. naanbrood met gegrilde groenten (zoals in dit recept maar dan zonder mozzarella), linzensoep, een ovenschotel met zoete aardappel en een simpele salade met gebakken aardappelen en vega nuggets.
 • De weekboodschappen lieten we al thuisbezorgen, maar we bestellen nu echt zo goed als alles in één keer. Het thuisbezorgen van de boodschappen hoeft echt niet duur te zijn. Bij Picnic kun je bijvoorbeeld al vanaf 25 euro je boodschappen gratis thuis laten bezorgen. Ook bij de nodige andere supermarkten kunnen de boodschappen gratis worden thuisbezorgd (afhankelijk van het bezorgmoment). Misschien dat we nu nog één of hooguit twee keer los nog iets moeten halen in de fysieke supermarkt zelf. Eerder plaatste ik een handig overzicht met alle supermarkten die boodschappen thuisbezorgen🌽

Bovenstaande aanpassingen hebben er zoals gezegd voor gezorgd dat we bijna de helft minder hebben uitgegeven aan boodschappen. Dit was echt een hap uit ons weekbudget. Gelukkig hebben we het boodschappenbudget weer terug weten te brengen naar hoeveel we altijd zo’n beetje uitgaven.

Voor deze maand wil ik kijken om het bedrag nog verder naar beneden te brengen. Op deze manier besparen we heel eenvoudig 400 euro per maand (of nou ja besparen – we geven het niet meer uit).

Budget weekmenu's

Ook aan de slag met mijn bundel weekmenu’s

Gezond en lekker eten hoeft echt niet duur te zijn.

Begin vandaag nog met het plannen van de maaltijden aan de hand van mijn vier weekmenu’s en je zult zien dat je voor een budgetvriendelijk bedrag gezond én lekker kunt eten. 🥳
Lees meer over de weekmenu’s..

Hoe zit dat bij jou – hoeveel geld geef jij iedere maand uit aan boodschappen? Daar ben ik wel heel benieuwd naar. Ook zeker naar je tips! 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

44 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Karin

  Ik reserveer een bedrag van 720 euro voor de maandboodschappen. Is ook voor wasmiddel ed. Een huishouden met 5 volwassen personen. Ik reserveer ook 165 per week, daar kopen we ook nog koopzegels van Ook reserveer ik van die 720 euro per maand nog 65 euro in een apart envelopje, dit sparen we op, als we eens een keer een extra week hebben. Ik pin het geld altijd iedere maand en verdeel het over envelopjes in een Brabantia geld kistje. Dit werkt voor ons heel goed! Merk wel dat dit jaar de boodschappen duurder zijn geworden.

 2. 🐐 Karin van Dieren

  Ik bedoelde dat ik die 720 euro verdeel in 4 x 165 euro en 65 euro in apart envelopje voor extra weken. Stond er zo warrig hahaha.

 3. 🐐 Pauline

  Ik heb voor mijzelf en mijn zoon van bijna 12 ongeveer 35 euro per week te besteden. En dat lukt…

 4. 🐐 Lisa

  Ik ben alleen en laat ook graag boodschappen thuis bezorgen, maar je bent wel gebonden aan een minimum bedrag. Daarom bestel ik dan voor twee weken ipv per week. Dan is het alleen een kwestie van Meal preppen en een paar verse producten voor de tweede week halen in de fysieke supermarkt. 😊

 5. 🐐 Yvonne

  Interessant artikel! Wij willen het ook wat gaan beperken. Komen nu met 2 volwassenen + kat + hond + drogisterij uit tussen de 350 en 375. Willen graag terug naar 325 – 350. Ga die bank app die jij noemt eens uitzoeken.

 6. 🐐 Lieneke

  Heel eerlijk, ik open bijna nooit de mails. Maar vandaag ‘toevallig’ wel, zijn het twee artikelen die zo spelen bij ons (deze en die van achterstallige klusjes)!
  Wij geven ook veel te veel uit aan boodschappen. Vorige maand ruim €800 en ook wel eens meer. Wij zijn met 2 volwassenen, een 6jarige en een 2jarige.
  Ik heb eens een bestand gemaakt waarin ik van allerlei recepten die ik wilde maken met de appie app berekend heb hoeveel het kost. Maar ja, dat kost een hoop tijd, je wil weer eens wat anders eten en dan versloft dat weer. Tegenwoordig ga ik ook eerst naar de Lidl en dan voor de rest naar de AH. Scheelt vaak snel ruim €10,tenzij ik dat dan weer uitgeef aan van die extra dingen bij de Lidl (speelgoed ofzo). Misschien me toch ook eens verdiepen in het laten thuisbezorgen van boodschappen.

 7. 🐐 Annika de Nooij

  Met 2 volwassenen, een dochter van 12 en een zoon van 10 geven we rond de 500 euro aan boodschappen uit. Onze zoon eet lactosevrij en ik zelf geen vlees. Onze dochter sport intensief. Als ze wielrentraining heeft eet ze voor het trainen een bord spaghetti en na de training gaat er weer een salade in. We doen 3x per week boodschappen op de fiets, dan neem je ook niet te veel mee 😊. Met een verjaardag gaan we iets vaker naar de supermarkt. 1x per maand slaan we frisdrank, sap, macaroni enz.in,

 8. 🐐 Bianca

  Ik had het vorige maand bijgehouden en hadden ook €800 in 1 maand uitgeven! Echt veel. We zijn met 2 volwassen + een dreumes.
  Toen ik dit artikel in je nieuwsbrief zag hoopte ik op goede tips, maar moet eerlijk zeggen dat ik hier weinig aan heb… ik haal nooit kleine boodschapjes, doen 2x in de week boodschappen adhv een vooraf gemaakt lijstje. En het klinkt leuk zo een app, maar als het gene op mn lijstje meer kost, gaat zo een app mij niet helpen, ik heb toch eten nodig. En van improviseren in de supermarkt ben je denk ik nog meer geld kwijt.

 9. 🐐 Sofie

  Ik ben single en eet volledig plantaardig en suikervrij. Waardoor er weinig tot geen geld gaat naar gebakjes en koekjes. Ik krijg wel altijd plantaardige melk van mijn moeder. Ik besteed zo’n 50 euro per week aan eten.

 10. 🐐 Jose

  Interessant zeg. Wij, drie volwassenen (zoon woont sinds een half jaar thuis vanwege te dure studentenkamer, mijn man en ik), af en toe vriendinnetje van zoon plus teckel en twee cavia’s verbruiken zo’n 800 euro per maand. En de laatste paar maanden kwam ik zelfs daar niet mee uit. Zoon eet glutenvrij, wij eten zoveel mogelijk biologisch en ik bespaar niet op goed eten, ook niet voor de dieren. Maar t rijst de pan uit en ik moet gaan bezuinigen. Dit artikel en de reacties maken dat ik mn budget veel strakker in de hand ga houden. Bedankt allemaal

 11. 🐐 Maris

  Wauw,hier gaat dus iets mis🙈. Gezin met 4 kinderen,wij geven 1400 euro p.m uit aan boodschappen. In de zomer nog wel iets meer aan extra pakjes drinken en chips en bier voor als we buiten zitten met buren.

  Besparen zou lekker zijn,zit mij net af te vragen waar ik budget voor b.v. dagje pretpark vandaan kan halen. En activiteiten als jumpskillz,monkeytown

 12. 🐐 Johanne

  Heel veel geluk samen met jullie Jake! 😘

 13. 🐐 Paultje

  €664 in mei uitgegeven.
  3 volwassenen en verjaardag erin met trakteren op het werk. Eet glutenvrij en dat kost extra geld en lactosevrij. Noten en vis zijn hier de grote budgetvreters.
  Blauwe bessen en ander wat duurder fruit zijn ook prijzig.
  Let wel op de aanbiedingen. Ga niet sleutelen aan het budget. Voor ons prima zo.
  Wel probeer ik voedselverspilling te verminderen. Kunnen we nog in verbeteren.

 14. 🐐 christine

  budget 2 pers : 20€/dag= 140€/week = 600€/maand. Wij eten vlees, vis, zuivel, groenten en fruit, alle persoonlijke lichaamsverzorging, poetsprodukten woning, wasprodukten kleding zitten in dit budget. Het lukt ons heel goed, maken ook weekmenu met seizoensprodukten en promofolder bij de hand. Ik hou de 1+1 acties, – 33.34´% scherp in de gaten van de produkten die ik gebruik. Kortom, wij betalen eigenlijk nooit meer de volle prijs. Daardoor houden wij regelmatig nog een mooi bedrag over, maar ik wil mijn budget niet minderen omdat het zo comfortabel aanvoelt.

 15. 🐐 Anneleen

  Bij ons hier vorige maand 425€ voor boodschappen en aankopen in bulk samen. We zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen (11 en 9). Ik eet zelf gluten- en lactosevrij en met het gezin eten we suikerarm. Ik voorzie 60€ per week voor de boodschappen en dat lukt prima mits een strakke voorbereiding.

 16. 🐐 Ilona

  Hier €600 per maand. Met 2 volwassenen en 2 tieners 12 en 14. We eten met 2 personen vegetarisch en heel veel groente en fruit. Weinig koek snoep en pakjes en zakjes. Ik merk ook dat de boodschappen sinds dit jaar met 20 a 30 euro per week onhoog zijn gegaan. BTW verhoging…

 17. 🐐 Ank

  Wij (2 volwassenen) besteden € 325 aan levensmiddelen. Ik houd dat bij met de goodbudget app. Werkt top.

 18. 🐐 allard van der starre

  Hier max 150 per maand…veel goedkope ah basic dingen en weinig koekjes, cola ed

 19. 🐐 Ineke

  Afgelopen maand met de boot op vakantie in Nederland geweest. Veel te veel uitgegeven omdat je om de paar dagen boodschappen doet. Normaal doe ik dat 1x per week. Dus dit artikel helpt mij goed om alles weer in de hand te krijgen!

 20. 🐐 Sjantine

  wij geven 50 euro per week uit aan boodschappen en wij zijn met twee volwassenen. Voor de honden ( 2 labradors) en de hamster heb ik eten vanuit onze eigen webwinkel ( wij hebben een webwinkel in dierenartikelen) Dus dat komt ongeveer op 40 euro uit. Ik pin voor de hele week en doe het in speciale portemonnees. Wat we over hebben van de 50 euro wordt gespaard of blijft in de portemonnee zitten zodat we de maand erop meer in die week hebben. Daarnaast hebben we nog een speciaal potje voor kerst, verjaardagen etentjes etc. Daarin gaat elke maand standaard 75 euro zodat we voor kerst, verjaardagen en speciale etentjes daar een lekker budget voor is. We hebben ook een hondenspaarrekening en daar wordt elke maand 25 euro op gestort voor de dierenarts.

 21. 🐐 Irene

  Wij zijn met z’n drietjes (Twee tieners van 16 en 14 + ikzelf) en ik probeer voor 50 euro p/w boodschappen te doen. Niet omdat het per se noodzakelijk is, maar omdat ik zoveel mogelijk wil sparen voor m’n pensioen, m’n ‘fuck-you-money’ en om te kunnen reizen. In de praktijk betekent dat voornamelijk vegetarische gerechten en seizoensgebonden producten. En dat lukt heel aardig.

 22. 🐐 Roos

  Ik woon sinds een anderhalve maand weer alleen en probeer van 50 euro in de week alle boodschappen te doen, ik grijp nog regelmatig mis op dingen die je normaal standaard wel in je kast hebt staan en veel voorraad heb ik ook nog niet maar met de reclamefolder-app en een goede planning lukt het tot nu toe prima. Ik eet lactosevrij en die artikelen zijn nou eenmaal wat duurder dan de gewone.

 23. 🐐 monica

  ik heb maaltijdcheques van mijn werkgever. per gewerkte dag 1 van €5.20 is ongeveer 100 euro per maand. Ik gebruik enkel die om boodschappen te doen. brood heb ik van mijn broer gratis die is bakker.mijn hond (Newfoundlander) die heeft een budget van 150 euro per maand. soms gebruik ik wel een beetje van die 150 om wasprodukt edm te kopen. ik ben alleenstaande en kan niet veel uitgeven omdat vaste lasten al hoog zijn

 24. 🐐 Barbara

  Wow wat een bedragen voor de boodschappen
  Ik ben wel alleen, maar 800 euro voor boodschappen,is iets minder dan mijn maandinkomen😀
  Maar niet de bedoeling om te klagen
  Ik kijk ook altijd alle folders door (of app’s)en vanuit daar haal ik de goedkoopste boodschappen ,op de fiets
  Soms wel bij 3 verschillende winkels,maar loont zeker wel
  En vanuit de aanbiedingen stel ik mijn menu’s vast
  Hoop dat iemand er wat aan heeft
  En Google eens voor goedkope en gezonde maaltijden te maken
  Is nog kicken ook😊
  Groet Barbara

 25. 🐐 Mina

  Goed artikel en komt ook precies op het juiste moment. Inderdaad de kosten rijzen de pan uit! Hier met zijn drieën waarvan 1 vegan, 1 vleeseter en ikzelf flex veel vis falafel en enkel keertje kip. Wordt er soms niet goed van. Maar alles is ook veel duurder geworden en zelf ga ik nu naar €500,– per maand. Daarvan gaat ook elke week 10 euro naar decemberpotje (verjaardagen en feestdagen). Begin daar altijd op 1 januari mee en dat is echt fijn zo’n potje. Wat voor mij werkt is weekmenu maken en thuis reken ik uit wat ik kwijt ben ongeveer) Op mijn lijstje zet ik “hou je aan je lijstje”. En ik ga na mijn ontbijt (havermout met fruit) op pad dat scheelt mij echt veel geld. Geen honger en fris en vol goede moed! Verder wil ik op zaterdag eind van de dag naar de markt gaan voor koopjes en er gewoon bovenop gaan zitten want elke euro die ik over hou is voor de vakantie volgend jaar. Succes allemaal!

 26. 🐐 Klaudia

  Jeetje, wat een hoge bedragen allemaal. Ik word zo wel erg nieuwsgierig naar wat er allemaal op jullie lijstjes staat. Wij (2 volwassenen, 1 baby van 8 maanden) geven tussen de 200 en 300 per maand uit aan boodschappen (ligt er een beetje aan of er een verjaardag o.i.d. is geweest), en dit is dan inclusief wasmiddel, schoonmaakspullen, babyvoeding, persoonlijke verzorging, cadeautjes etc… Ik let wel op aanbiedingen, maar koop in principe gewoon waar ik zin in heb.

 27. 🐐 Klaudia

  Luiers reken ik trouwens ook mee bij de boodschappen.

 28. 🐐 wicherink

  ben alleenstaand en ga 1x per week de boodschappen doen bij de Lidl. Wat ze daar niet hebben koop ik bij een andere supermarkt. Vis koop ik 1x in de twee maanden op de markt en vries ik in. Ik heb een kleine moestuin voor bonen, courgette, aubergines, bessen, frambozen, bramen, spinazie, bieten, bleekselderij, venkel, en koop alleen maar seizoensgroente als ik het zelf niet heb. Dat is goedkoop en je kunt het heel makkelijk blancheren en dan invriezen.Dat kan ook met fruit zoals aardbeien, ananas, mango: zelf in stukken snijden, invriezen en je hebt je eigen gesneden fruit voor de smoothie . Zo kan ik zelfs midden in de winter asperges eten, of peulen, noem maar op. Ik kook vaak meerdere porties, die vries ik in. Wanneer ik geen zin of tijd heb om te koken, heb ik mijn eigen kant klare maaltijd. Bak mijn eigen brood en broodjes, heb een Sodastream om mijn eigen frisdrank/ spa rood te maken.; dus ook geen gesjouw met flessen en geen plastic afval.
  Gebruik geen wasverzachter ( duur), maar azijn. Is ook beter voor de wasmachine en gebruik waspoeder i.p.v. vloeibaar wasmiddel, daarvan gebruik je minder en is ook beter voor het apparaat, Azijn ( en baking soda) kun je ook gebruiken om je sanitair schoon te maken, je ramen te zemen, etc.
  En niet onbelangrijk: als je een diepvries hebt: regelmatig leegeten.

 29. 🐐 Michel

  Mijn budget is max 250e. Deze maand maar 80e, vanwege onkosten rijbewijs. Maar kan wel mijn keukenkasten nog leegeten deze maand. Er was de afgelopen maanden de gewoonte om zeker 4keer per week boodschappen te halen. En ook nog eens zo’n 40e voor voedingssupplementen. Maar wil nu stoppen met dat zinloze gedoe

 30. 🐐 Lin

  3 maanden geleden bijna €950,- uitgegeven aan boodschappen. Er was heeeeeeel veel in de aanbieding en door sluiting/opening van onze Albert Heijn kreeg ik 10% extra korting 3 weken lang. Zelfs 1 dag 20% extra korting (door een fout in hun systeem) ben die dag 3 keer naar de supermarkt geweest, haha! We hebben nog steeds heel veel voorraad. 2 maanden geleden met de app ‘to good to go’ begonnen en vorige maand voor €205,- boodschappen gedaan. Ik hoop deze maand uit te komen op €120,- (we zijn met zijn 2) minder kan echt niet! En nogmaals we hebben al veel op voorraad..

 31. 🐐 Marloes

  Ik ben wel benieuwd welke manier je gebruikt om een ‘voordelig weekmenu’ samen te stellen. Ik maak onze eetplanning altijd voor een paar dagen, maar ik vind goedkoop en lekker koken echt wel een uitdaging. Ik ben al gestopt met koffie (en lekkers….) onderweg, want dat was echt een enorme kostenpost. Wijn is ook een grote kostenpost, en dat zijn we aan het minderen. (Niet minder dure wijn, het leven is te kort voor vieze wijn) Maar toch merk ik dat we met twee opgroeiende jongens (nog geen tieners, dan wordt het vast nog erger) de boodschappen niet aan kunnen slepen. Hoe zorg je dat je eten ook prijsbewust is?

 32. 🐐 Wendy

  Wauw, jullie werkbudgetten liggen laag. Ligt het aan het land (ben Belgische) of aan mij of beide
  Maar onder de 1000€ lukt me niet…hoe hard ik er ook op let.
  Ons gezin telt de ene week 3 personen, de andere week 5. En ik merk duidelijk een verschil wanneer onze tieners al dan niet thuis zijn.

 33. 🐐 Monique

  Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 3 kids en ik besteed iets meer dan 100,- per week aan de boodschappen… ik heb altijd een boodschappenlijstje en een weekplanning en that’s it, we eten gezond en op=op. Het is een uitdaging.. en dit lukt.

 34. 🐐 Barbara

  € 800,00 !?!?!?!?!?!? Dat besteed ik per maand aan ons gezin van 5 personen (met o.a. 2 jongens van 16 en 18 die eten als bouwvakkers!).
  Ik doe de meeste boodschappen bij Aldi, een paar bij Lidl en alleen Brinta en basterdsuiker, sunlightzeep en soda koop ik bij Jumbo.
  Dagelijks haal ik alleen brood, melk en eten voor die dag. Op zaterdag doe ik de ‘weekboodschappen’ die bestaan uit eten voor het weekend en de artikelen die op zijn. Hiervoor hangt aan de keukenkast een geprinte lijst met daarop veel voorkomende zaken die langzaam op gaan als kaas, shampoo, afwasmiddel e.d. Deze lijst is gelamineerd en als iets (bijna) op is wordt het met een whiteboard stift aangekruisd.
  Voorraden heb ik niet meer. Dat biedt overzicht en voorkomt overvolle kasten met spullen die je hebt ‘voor-je-weet-nooit’. ‘Je-weet-nooit’ komt namelijk niet.
  Op deze manier geef ik per week veel minder uit aan de boodschappen.
  Succes Mannen!

 35. 🐐 Kiki

  Wij gaven de afgelopen jaren (2 volw, 3 kinderen) ongeveer 400-500 per maand uit aan boodschappen (incl. wasmiddelen, schoonmaakmiddel, verzorgingsproducten, babyproducten). Vorige zomer wonnen we een jaar lang gratis boodschappen twv €5000 bij onze vaste supermarkt en sindsdien heb ik onze uitgaven dus niet bijgehouden want we hebben dit bedrag op tegoedkaarten staan waarmee we betalen. Daar zijn we nu bijna doorheen maar we zijn niet anders boodschappen gaan doen, nog steeds huismerk producten en groenten uit de aanbieding waarop we de maaltijden baseren.

 36. 🐐 Bianca

  Interessant artikel. Want ben altijd op zoek naar manieren hoe ik kan besparen zodat ik geld overhoud voor leuke dingen, máár mijn gezondheid mag er niet onder lijden. Ik heb niet het gevoel dat ik tekort kom én met sommige zaken gebruik ik echt wel dure producten. Ik heb een solo-huishouden en doe één maal per week alle boodschappen. Vaak heb ik nog producten over die ik weer in de week erop verwerk (voedsel verspilling voorkomen). Maandelijks doe ik voor ca. €200 a €250 Boodschappen. Dit is inclusief persoonlijke verzorgen en schoonmaakmiddelen. Kopen op aanbiedingen maakt een enorme winst, vooral bij de laatste 2 categorieën. En ik koop lokaal; vooral groenten.

 37. 🐐 hendrikje

  ik probeer met 600 euro mijn boodschappen te doen daar zit ook rookwaar bij dierenvoer dus zo’n 150 euro per week wij zijn met volwassene en 3 kids in de leeftijd van 11 . 15 en 17 jaar en dat lukt me nooit mijn man vindt dat ik het daar makkelijk mee moet kunnen doen verder doe ik de boodschappen in 1 winkel met uitzondering van dierenvoer

 38. 🐐 Ricky

  Wow….. €800?! Ik heb voor ons gezin van 5 (man en ik, dochter van 18 en zoons van 14 en 9) per 4 weken een budget van €330 per maand voor de boodschappen… Man eet vaak op zn werk voor ongeveer €70 per 4 weken.

 39. 🐐 Marianne

  Ik mekker zeker wel even mee !😉
  Van die € 800 kan ik alleen maar dromen, ik ben gemiddeld toch wel € 300 per week kwijt. Huishouden van 4 volwassenen en een hond van ruim 60 kg. 3 Andere kinderen komen op zondag lekker borrelen en eten met partners en natuurlijk de kleinkinderen…… Allemaal één glaasje zijn al 2 flessen wijn, de nodige biertjes en frisdrank…..op en top Brabantse gezelligheid hier…( nu natuurlijk even wat minder ) En uiteraard blijft het niet bij één glaasje. We houden allemaal van bourgondisch tafelen ….en ik weet het wel…..dat moet ook kunnen met een kopje thee en boerenkool met worst…..maar hier werkt dat helaas niet zo.
  Je gewoontes groeien mee met je budget en de keuzes die je maakt zijn voor iedereen anders. Ik word gelukkig van 15 fietsen voor de deur ! 😁

 40. 🐐 Claudia

  Hoe dan… Twee volwassenen en een dreumes. Wij doen boodschappen voor zo’n 300 euro in de maand. Ik zou niet weten wat ik voor 800 euro moet kopen eerlijk gezegd.
  Onze routine :
  Geen bijzondere dieeten en geen huisdieren, 1x per week vis, 1 a 2 keer vega. Ik koop geen aanbiedingen, geloof dat daar het eten niet beter van wordt. Doen sinds de maatregelen 1x per week boodschappen en dan later in de week nog restje vers producten. Ons budget is incl schoonmaak en verzorging. Voor mijn gevoel laten we niet echt iets. Ga ook geregeld naar de slager. Fruit en groente bij de groentewinkel, kaas bij de kaasboer. We plannen 5 a 6 maaltijden, zodat er wel ruimte is voor spontane dingen.

  Ik denk dat het scheelt dat ik van koken hou. Ik wordt zen van pasta draaien of brood bakken. In de loop der jaren lukt het om steeds slimmer te koken (in een keer veel saus of een mega pan soep) en creatief om te gaan met restanten waardoor ik bijvoorbeeld steeds vaker een kool mee neem. Vind het leuk om mezelf uit te dagen. Onze uitdaging dit jaar is om extreem plastic te minderen, doel is in december de pmd kliko terug in te leveren bij de gemeente. We ontdekken nu dat veel zero waste oplossingen heel besparend zijn. Erg leuke ontdekkingsreis

 41. 🐐 Marilyne

  Ik deed tot vorige maand boodschappen voor 40 euro per week 2 volwassen en 1 kind doir de oplopende prijzen lukt dat niet meer nu ongeveer 65 euro per week zit ook eten voor mijn katten bij.

 42. 🐐 Anton M.

  Ik denk dat ik de laatste maanden max 15 euro per week (65 euro per maand) kwijt ben aan eten en heb steeds voedzame maaltijden. Ik ben alleen, veganist, koop altijd in grote verpakkingen (zoals hele kolen en literflessen), geen kant-en-klare maaltijden, geen dranken, alleen bij goedkope supermarkten, niet op werk en gooi nooit iets weg. De laatste weken koop ik ook via Toogoodtogo (voor derde van de prijs wat luxere producten en ook broden die de houdbaarheidsdatum hebben bereikt). Ik heb wel meer budget, maar dit past bij mijn levenstijl. Het zou wel anders zijn wanneer ik echt niet meer budget zou hebben. Dan zou het niet echt leuk zijn.

 43. 🐐 Genie

  Ik heb elke week een briefje van 50 euro in m’n zak steken en als dat op is, is het op… Het kan niet blijven duurder worden en ik kan niet meer werken dan ik nu doe dus nja sorry geen extra cent voor die multinational supermarkten.

 44. 🐐 Lisa

  Ik heb zojuist vanochtend het zelfde meegemaakt. Ik besloot eens vanuit de bank app alle bedragen die naar supermarkten heen zijn gegaan op te tellen. Ook ons budget is €400 p/m en ik kwam nu uit op een bedrag van €723…oeps! Ook wij hebben die buurtsuper om de hoek, en ook wij zijn om de dag als het niet elke dag is, in de supermarkt. Even een broodje, een flesje drinken, wat vergeten boodschappen meenemen, dat tikt wel aan!
  Nu weer tijd om het in de hand te houden, wellicht elke week de €100,- pinnen en het daarbij houden ook. Met een hoger inkomen kan ik weer een nieuw budget opmaken, wij vinden het namelijk wel leuk om te experimenteren met eten, dat kost soms ook wat meer dan de gebruikelijke vlees/groente/aardappelen. Leuk artikel om even te lezen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate