Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Goed in de slappe was zitten – Verras jezelf met extra inkomsten

In het nieuws hoor je dat we langzaamaan uit de crisis komen, maar in jouw portemonnee is dat misschien nog niet te voelen. En omdat iedereen wel een extraatje kan gebruiken, bedachten wij deze manieren van extra inkomsten!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Doe iets wat je leuk vindt

Maak van je hobby je werk. Ben jij dol op kleien, schilderen, websites maken, kaartjes maken of kan jij de lekkerste taarten bakken? Probeer deze creaties dan te verkopen. Via verschillende websites kun je eenvoudig een webshop opzetten of verhandel de items via Marktplaats.

Ook de plaatselijke (rommel-)markten zijn een ideale manier om jouw spulletjes te verkopen. Vaak is een plekje op een markt gratis, maar als je moet betalen kun je met meerdere mensen een kraampje huren. Deel het stallingsgeld en je kunt meteen geld gaan verdienen.

2. Verwelkom anderen in je huis

Een andere leuke manier om jezelf van extra inkomsten te voorzien is door je huis (of een leegstaande kamer in je huis) te verhuren. AirBnB is een razend populair platform waarmee je een kamer (of je hele woning) per nacht kunt verhuren. Ook kun je hier – vaak tegen een stuk voordeligere tarieven dan gangbare hotels – de meest leuke overnachtingen vinden over de hele wereld. Aanmelden kost je helemaal niks, dus dat is ook nog eens mooi meegenomen.

3. Efficiënte tijdsplanning

Probeer zo efficiënt mogelijk te werken. Pauzes overslaan en gewoon doorwerken is niet verstandig (je hebt immers even rust nodig), maar er zijn andere manieren om efficiënter aan het werk te gaan.

Reis bijvoorbeeld met het openbaar vervoer in plaats van met je eigen auto, zodat je de reistijd kunt gebruiken om alvast aan het werk te gaan. Of maak je werkdagen langer, zodat je minder vaak op en neer hoeft naar je werk. Hoewel je hier niet extra verdient per uur, scheelt het je wel in reiskosten: ook een extra inkomst.

4. Dit keer niet van huilen komt ruilen

Op internet zijn tal van leuke initiatieven te vinden waarbij men dingen aanbiedt om te ruilen. Heb jij nog een prachtig kinderbedje staan en ben je op zoek naar een nieuwe fauteuil? Probeer iemand te vinden die dit met je wil ruilen! Dit kan met onbekenden -dus via internet of een plaatselijk krantje-, maar ook binnen je vriendenkring. Geef aan dat je op zoek bent naar een bepaald item en vraag of de ander misschien interesse heeft in een van jouw items.

5. Minimaliseren in huis

Tegenwoordig is de wereld om ons heen heel erg gericht op materiële zaken. Dit kost -bijna altijd- geld en daarom heb je extra inkomsten nodig. Dan hebben we het niet over basale zaken als eten, drinken en een onderdak, maar om elektronische apparatuur, handige gadgets en kleding. Hoewel je misschien denkt dat je deze dingen nodig hebt, is dat helemaal niet zo.

Zou je gelukkiger zijn als je deze zaken hebt? Waarschijnlijk niet! Probeer minder materialistisch te zijn en bekijk of je dan nog extra inkomsten nodig hebt. Bekijk ook onderstaand filmpje van Jelle op soChicken over de voordelen van minimalisme.

Wil je direct op de hoogte zijn wanneer soChicken een nieuwe video plaatst? Abonneer je dan gezellig op het soChicken YouTube kanaal!

6. Word een echte klussert

Bied jezelf aan als alleskunner. Gordijnen naaien, schilderijen ophangen, auto’s wassen, een heerlijke maaltijd koken of op de buurkindjes passen. Doe waar je goed in bent en bied jezelf aan. Op deze manier leer je ook nog eens leuke mensen kennen die misschien wel dezelfde interesse hebben als jijzelf.

Maak bekend dat je graag wat extra geld wil verdienen (no need to be ashamed) en doe ouderwets een heitje voor een karweitje. Door kleine bedragen bij elkaar op te tellen kun je uiteindelijk uitkomen op een aardig bedrag.

7. Improve yourself

Werken is natuurlijk de beste manier om meer inkomsten te genereren. Misschien is het in je huidige baan niet mogelijk om te promoveren en daardoor een hoger salaris te krijgen, daarom moet je je blijven oriënteren op nieuwe banen. Hou het internet goed in de gaten en geef in je kennissenkring aan dat je op zoek bent naar een nieuwe, beter betaalde, baan.

In deze tijd is dat misschien niet gemakkelijk en je moet een vaste baan niet opgeven voor een een kortlopend contract, maar wie weet is er ergens een prachtbaan voor jou beschikbaar waar je je passie in kwijt kunt én iets beter betaalt.

Meer tips om goed in de slappe was te zitten

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld over te houden en goed in de slappe was te zitten? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Mark

  Aanhakend op punt 7:
  Soms kun je met redelijk betaalbare cursussen of certificeringen jezelf nog interessanter maken voor de markt of je baas. (Of kan je je vast richten op een nieuw in te slaan richting)
  Met zelfstudie kun je een heel eind komen!

 2. 🐐 Nienke

  Ik heb dus wel ontslag genomen bij een werkgever waar ik een vast contract had voor een contract waarbij het zeer onzeker was of ik er kon blijven en het was een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt. Niet alleen kan mijn salaris verder groeien (om ontopic te blijven) maar ik ben gelukkiger en minder gestresst dan ooit! Nu heb ik ruimte in mijn hoofd om te minimaliseren en geld over te houden 🙂

 3. 🐐 leukegeit

  Hoi Nienke,
  Wat goed zeg! Soms heeft het wat lef nodig om iets nieuws te ondernemen, fijn dat het bij jou zo goed heeft uitgepakt. En met iedere minimaliseringsslag in huis wordt je hoofd (en je huis) weer een stuk opgeruimder. 🙂

 4. 🐐 jacqueline

  Carpoolen is ook een idee. Reizen met OV is zeker niet altijd goedkoper dan met de auto

 5. 🐐 Lee

  Voor de hele week alvast een menu opschrijven en zelf koken. Scheelt ons zeker tientallen euro’s en is nog gezonder ook.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate