Vegaburger met linzen en champignons – thumbs up

Het lijkt wel alsof ik niks anders meer eet: De afgelopen twee weken was ik in de ban van vegaburgers. Burgers van portobello, aubergine, zwarte bonen en gisteren een vegaburger met onder andere linzen en champignons. Maar met het zomerweer van de afgelopen weken is dit dan ook dé ideale maaltijd. Een kleffe burger die fris, easy-to-make en vegatastisch is.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Zompige vegaburger – met een toef geitenkaas erop

De burger bestaat uit een pot linzen en zoals je waarschijnlijk weet zijn linzen erg vullend. Na het eten van twee burgers (per persoon welteverstaan) zaten we dan ook goed vol. De rest van de avond moest ik dan ook niet meer aan eten denken. Ik denk dat je met één flinke burger + een kleine side salade een goede avondmaaltijd hebt.

Het kost iets meer tijd om de burgers te maken, maar na een kleine 40 minuten zaten we in de tuin te genieten van deze fantastische burgers. Lees hieronder snel het recept!

Ga jij deze vegaburger ook snel maken? Het is écht de moeite waard!


Bestel Kom maar op via Bol.com

vegaburger recept van linzen en champignons

Vegaburger van linzen, champignons én een toef geitenkaas

Een mix van linzen, uien en champignons maken deze vegaburger ideaal als avondmaaltijd. Bedek de bovenkant van burger met geitenkaas en tomaat en voila, je zult genieten. Gegarandeerd.

Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, door de helft gesneden
  • 3 verse takjes tijm
  • 3 uien, fijngesneden
  • 1 blik voorgekookte linzen van 310 gram, alvast laten uitlekken
  • olijfolie
  • circa 5 eetlepels paneermeel
  • geklutst ei
  • theelepel zout
  • een schepje bloem
  • 1 tomaat
  • sla
  • geitenkaas
  • 4 speltbollen (of andere hamburgerbroodjes)
  • ketchup (optioneel)

Bereiding van de burgers:

  1. Mix met een staafmixer de knoflook, tijm en champignons tot ze fijngemalen zijn. Probeer het niet compleet fijn te malen, want het is juist lekker als je de champignon-structuur nog proeft.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de uien op laag vuur in zo’n 15 minuten goudbruin. Voeg hierna het mengsel van champignon toe en laat het nog 3 minuten meebakken tot het vocht is verdwenen. Laat het mengsel hierna even afkoelen.
  3. Voeg het inmiddels afgekoelde mengsel met de linzen, paneermeel, ei en zout en hussel het goed door elkaar. Maak hier 4 flinke burgers van.
  4. Verwarm de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en bedek de burgers met een laagje bloem voor een mooi bakresultaat.
  5. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant en bedek ze met geitenkaas zodra je deze hebt omgedraaid.
  6. Presenteer de burger op een broodje met sla, eventueel wat ketchup en een plakje tomaat. Wedden dat je ook zo van de burger zult genieten als ik heb gedaan. Eet smakelijk!

vegaburger recept - linzen, champignons en geitenkaas
vegaburger met geitenkaas
vegaburger recept met linzen
vegaburger van linzen en champignons

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

24 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Laura

    Net gemaakt. Was heerlijk! Bedankt!

  2. 🐐 A.M. Jansen

    Was erg lekker! Alleen viel de burger bij mij wel een beetje uit elkaar. Zat nog veel vocht in. Tip voor de volgende, laat het blik linzen goed uit lekken!

  3. 🐐 Carolien

    Was inderdaad heerlijk, mijn eerste lekkere vega burger en zelfs nn man vond t heerlijk. Ik had ze ook wat nat maar heb wat extra meel erdoor gedaan en zo gefikst. Wij hadden trouwens 5 grote burgers van de helft van de hoeveelheid hier boven, maar aangezien we ze zonder broodje aten kregen we dat wel op! Dankjewel voor t recept! Die houden we erin!

  4. 🐐 Billy

    Dankjewel Carolien, blij om te horen dat je het recept voor de vegaburger ook zo lekker vindt! Goeie tip om wat extra meel hebt gebruikt om het wat minder nat te maken. 🙂

  5. 🐐 Carly

    Bedankt voor dit overheerlijke recept. Ik wilde al langere tijd zelf vegaburgers maken en niet steeds in de supermarkt kopen, maar ik had even een zetje nodig. Die heb ik nu gekregen via jouw site! Ik ga je site in de gaten houden voor nog meer lekkere recepten en tips.

  6. 🐐 Karin

    Echt een overheerlijk recept!!! Zelfs de mannelijke carnivoren hier in huis genieten hiervan!!

  7. 🐐 Caroline

    Beter laat dan nooit ontdek ik dit recept en het lijkt me heerlijk!
    Ik wil ‘m graag gaan maken, maar dan veganistisch. De geitenkaas weglaten is natuurlijk easy, maar heb je misschien tips of ervaring met het ei weglaten/vervangen? Ik hoor het heeel graag! 🙂

  8. 🐐 Billy

    Hi Caroline, dankjewel. Leuk dat je deze vegaburger gaat maken (of al gemaakt hebt). 🙂 Het vervangen van ei doe ik door gemalen lijnzaad met water te mengen. Hier vind je de exacte verhouding: https://leukegeit.nl/eivervanger

  9. 🐐 Ans

    Hallo Billybilly,

    Vanavond de hamburgers gemaakt……wat waren ze lekkerrrrrrrr
    Had vanochtend de linzen al in de zeef gedaan, zodat ze goed uitgelekt waren.
    Ga binnenkort al je recepten bekijken
    Groetjes
    Ans Peterse

  10. 🐐 Linda

    Omg, net gegeten, dit is ons nieuwe lievelingseten!!!
    Wat onwijs lekker!!! Volgende keer maak ik hem iets pittiger met een Rawit pepertje en een extra teen knoflook, stuk verse naan erbij en wat couscous, jummie!!!

    Dank je wel voor dit superrecept!

  11. 🐐 Billy

    Wat superfijn om te lezen Linda, ik ga deze vegaburger ook snel weer maken. Goed idee trouwens om de burger met verse naan en couscous te serveren. 🙂

  12. 🐐 Conny

    Heerlijke burger. Vorige week als proef gemaakt voor ons hamburger feestje a.s. weekeinde. Dit recept blijft ! Vond het wel wat lastig kneden, maar ik denk dat het beter gaat, als je het even in de koelkast zet.

  13. 🐐 Ineke

    Leuke site,van mijn zoon gekregen, over de linzen burger.mmm heerlijk.

  14. 🐐 Billy

    Wat leuk om te horen Ineke! Fijne dag!

  15. 🐐 Sylvia

    Wat zou ik kunnen gebruiken i.p.v. geitenkaas als topping?

  16. 🐐 Kees

    De smaak is lekker maar om er burgers van te maken bijna niet te doen zonder toevoeging van overmatig veel meel

  17. 🐐 Imara

    Ga ze morgen maken, ben benieuwd! Wat zou jij voor bewaaradvies geven? Wat betreft het ongebakken mengsel?

  18. 🐐 Sergio

    Vanavond gebakken super lekker:) Alleen heb er 2 op iets teveel. Alleen ze waren te vochtig zacht. Misschien er meerdere hamburgers van maken? Nu had ik er 4..en mengsel niet goed afgekoeld. Tip voor vastere burger?

  19. 🐐 Marjolein

    Heb ze net gemaakt . Wil ze morgen eten op de bbq, hopelijk blijven ze heel op het rooster , heb ze een beetje voorgebakken, heb er alleen wat geraspte oude kaas en wortel extra toegevoegd . Ze zijn zaaaaalig

  20. 🐐 Robberta

    Heerlijke burger! Viel bij ons helaas wel uit elkaar omdat het wat te nat was.

  21. 🐐 Gerda

    Staat vegaburger, maar er wordt wel een ei gebruikt kan je hier iets anders voor nemen

  22. 🐐 GD

    Ik wil deze morgen maken, kan ik geitenkaas ergens mee vervangen?

  23. 🐐 Patricia

    Ziet er superlekker uit. De geitekaas on top en het eitje erin zijn natuurlijk niet vegan maar moet ook lekker zijn zónder geitekaas. In andere groenteburgers gebruik ik kikkererwtemeel om ze vaster te maken, als je het mengsel eerst wat in de koelkast laat rusten heeft het kikkererwtemeel de tijd om het vocht op te slorpen.. Ik probeer het vanavond.

  24. 🐐 Patricia

    En ondertussen is dit mijn lievelingsburger geworden. Lekkerrrr!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate