De gevulde zoete aardappel in dit makkelijke recept is overgoten met een cheesy saus. Ben je op zoek naar een gezond, plantaardig en makkelijk recept - daar ben je hier aan het juiste adres.
Lekker vullend, dus geen koekjes meer
Is het je opgevallen dat ik vaker recepten deel met zoete aardappel? Van baksels met zoete aardappel, taco’s met zoete aardappel tot nog meer recepten met zoete aardappel. Ik kan het niet helpen – ik ben er gewoon gek op. Hier vind je trouwens al mijn recepten met zoete aardappel.
Nu we die warmte van de afgelopen tijd een beetje achter de rug hebben, vind ik het wel weer tijd voor een wat meer vullend gerecht. En laat zoete aardappel zich hier nu goed voor lenen, want het bekende gezegde “One sweet potato a day keeps the cookies away” is er niet voor niets. 😉
En zo is het – na dit gerecht heb je voor de rest van de avond genoeg gegeten.
Ingrediënten voor 4 personen
Terwijl de zoete aardappel in de oven de nodige vitamine D opdoet, kun jij beginnen met de voorbereidingen. Hier ben je al met al 15 minuten mee bezig.
Dit heb je nodig:
- 4 zoete aardappelen – middelgroot
- halve bloemkool – in roosjes
- 40 gram edelgistvlokken (nutritional yeast)
- 125 ml groentebouillon (of water)
- 1 teentje knoflook
- snufje cayennepeper
- 1 Spaanse peper
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel tahini
- 150 gram tempeh – in kleine blokjes
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 8 zongedroogde tomaten – in dunne reepjes
- handje verse spinazie – fijngehakt
- 20 blaadjes basilicum
- flinke hand pecannoten – grof gehakt
Bereidingswijze:
- Was de zoete aardappel, prik er met een vork wat gaten in en rooster de zoete aardappelen in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius is zo’n 45 minuten gaar – een beetje afhankelijk van de dikte van de zoete aardappels.
- Kook ondertussen de bloemkoolroosjes gaar in een pan met water in zo’n 15 minuten. Spoel de bloemkoolroosjes af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Voor het maken van de plantaardige kaassaus: voeg de bloemkoolroosjes, edelgistvlokken, bouillon, knoflook, sojasaus, Spaanse peper, cayennepeper, citroensap en tahini in een keukenmachine en pureer het geheel tot een heerlijke, gladde kaassaus.
- Verhit in een koekenpan de twee soorten azijn (balsamico & appelcider azijn) en voeg de blokjes tempeh toe. Bak de tempeh op hoog vuur tot de buitenkant krokant is geworden – dit duurt zo’n 5 minuten.
- Voor het opmaken van de gevulde zoete aardappel: snijd de zoete aardappel in de lengte half open. Vul de zoete aardappel met de bloemkool kaassaus en de toppings als de gebakken tempeh, spinazie, basilicum, zongedroogde tomaat en pecannoten.
Dit recept met zoete aardappel is 100% plantaardig en heeft wat mij betreft een hoog veggie comfort food gehalte. Een bord vol met lekker eten. ✌🏻
Laat het me zeker weten als je ook de aan slag gaat met dit recept. Via Instagram of gewoon gezellig als reactie hieronder.
Wanneer ga jij aan de slag met dit recept?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Dit is echt super lekker, en vult goed. Ook als alternatieve bechamelsaus voor lasagne of door de pasta met wat spinazie. Ook als dipsaus voor groente of vegan crackers en rijstwafels. We deden er flink wat meer knoflook door. Heerlijk.
Net voor het eerst die” leuke geit ” bezocht
en bij de eerste recepten al helemaal verkocht.
Ik ga er snel mee beginnen !
Dank je voor die super leuke en lekkere ideeen.