In het weekend doe je liever iets anders dan de badkamer een schoonmaakbeurt geven. Met de tips in dit artikel blijft je badkamer lekker lang schoon én zorg je dat de badkamer een fijne ruimte wordt.
1. Iedereen een steentje bijdragen
Wie houdt er niet van een schone badkamer? Om jezelf te ontzien is het goed om iedereen zijn of haar steentje te laten bijdragen. Dan ben jij in ieder geval niet altijd de pineut.
Een glazen douchedeur in de badkamer is mooi, maar ook een bron voor kalkvlekken. Zet een goedkope trekker neer die je ook gebruikt bij het zemen van de ramen, waarna iedereen na een douchebeurt de deur, de muur en de vloer even af kan nemen met de trekker.
Zo blijven de waterdruppels niet zitten en zullen er geen kalkvlekken ontstaan.
Ben je op zoek naar een douchedeur? Bekijk dan hier alle spullen voor in de badkamer.🛀🏼
Als je een douchegordijn hebt, hang het gordijn na gebruik dan helemaal uit. Het water kan er gemakkelijk af glijden en het gordijn is op tijd droog voor de volgende die wil douchen. Hang het uiteinde van het douchegordijn altijd ín de douchebak, zodat de vloer droog blijft. Dat scheelt je ook weer een hoop schoonmaakwerk.
Heb je een raam in de badkamer? Zet deze tijdens en na het douchen open, zodat stoom snel verdwijnt.
2. In de regen douchen
Je kunt er voor kiezen om je huidige douchekop te vervangen voor een regendouche. Ik word altijd heel blij van een hotel waar een regendouche aanwezig is. Het geeft me een gevoel van een zachte regenbui als ik op de fiets door de regen fiets. Op de één of andere manier tovert dit altijd een glimlach op mijn gezicht en bezorgt het me een ontspannen en fijn gevoel.
De straal uit een regendouche is breder dan bij een standaard douchekop en zorgt er voor dat het water op je hele lichaam terechtkomt. De meest bekende regendouche is waarschijnlijk die van Hansgrohe. Zij introduceerden de regendouche in Nederland, maar inmiddels zijn er vele andere merken beschikbaar.
Zorg dat je de regendouche niet te laag ophangt, zodat je er optimaal van kunt genieten. Het advies wordt gegeven om het water eerst zo’n 30 cm ruimte te laten vallen voor het je hoofd bereikt.
Controleer natuurlijk wel even of de waterdruk in huis een regendouche aan kan, want het waterverbruik van een regendouche is natuurlijk wel iets hoger. Een standaard douchekop verbruikt zo’n 8-11 liter water per minuut (afhankelijk van het type douchekop uiteraard). Bij een regendouche is dit zo’n 15-20 liter per minuut. Kies je voor een waterbesparende regendouche? Dan kan deze tot wel de helft aan water besparen. 🚿
3. Een badkamer zonder vlekken
Hang een kleine handdoek op (of zet een doos tissues neer). Met de handdoek (of tissues) kun je vlekken -zeker in een groot huishouden- eenvoudig en snel wegpoetsen.
Denk eens aan tandpastaklodders in de wasbak, make-up resten op het plankje boven de wasbak en waterdruppels op de spiegel.
Door iedereen aan te leren zijn of haar vlekken weg te halen, kost het jou uiteindelijk veel minder tijd om de badkamer schoon te maken. Tijd die je veel beter kunt besteden aan leuke dingen, zoals een avondje spelletjes doen of het kijken van een leuke film.
4. Ontspannen in de badkamer
Maak van je badkamer een plek om tot jezelf te komen. Kijk wat er nodig is om lekker te kunnen ontspannen in de badkamer. Zo worden veel mensen (waaronder ik 🤗) onrustig als:
- er gebruikte handdoeken in een hoek van de badkamer liggen
- er zichtbare haren aanwezig zijn bij het doucheputje
- tandpastavlekken op de wastafel zitten
En dus zorg ik dat -voordat ik kan ontspannen- mijn ergernissen op dat moment in de badkamer verdwijnen door dit op te ruimen en schoon te maken. Zo kun je natuurlijk ook je badkamer schoonmaken volgens het Clean As You Go-principe. Dan behoren bovenstaande ergernissen sowieso tot het verleden.
5. In korte tijd je badkamer opknappen
In woonbladen, -blogs en in woonprogramma’s zie je vaak de meest grote metamorfoses voorbijkomen. Een simpele badkamer wordt omgetoverd tot een luxueuze spa, boordevol hippe gadgets, bubbelbaden en massage jets in de douchecabine. Hartstikke leuk, maar je kunt je badkamer natuurlijk ook met een kleiner budget opknappen.
Wat dacht je van:
- de kitranden vervangen
- plankje boven de wastafel hangen
- een muur verven
- spiegel ophangen
- een rekje ophangen om je douchespullen in te zetten
- accessoires in de badkamer vervangen
Een kleine aanpassing in de badkamer is al genoeg om van je badkamer een fijnere plek te maken. Struin een website als Pinterest af voor inspiratie en vraag eens aan je buren (mits ze dezelfde woning hebben) of je een kijkje in hun badkamer mag nemen. Schrijf alle ideeën op en bekijk welke kleuren je graag in de badkamer wilt hebben. Vaak is een kleine aanpassing genoeg om er de komende jaren weer optimaal van te genieten.
Zijn er dingen die jij graag in je badkamer zou willen opknappen?
🐐 Deze blogpost is in samenwerking met Superbath.nl geschreven.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
3 leuke geiten 🐐🐐
Hoi Billy, we zijn net verhuisd en in de nieuwe badkamer hebben we 2 douches naast elkaar en 2 wasbakken naast elkaar. Dit was een wens die ik al een tijdje had. Ik kijk ernaar uit om gezellig met mijn vriend te douchen, waarbij we toch beide onder onze eigen douche kunnen staan. We hebben bewust gekozen om geen bad te nemen, dat kost veel ruimte en zo vaak zouden we hem niet gebruiken. Ondertussen staat zo’n ding wel stof te vangen.
Om kalk te vermijden na het douchen de glazen wanden en muren met was en shine in spuiten
Wij hebben onze ‘regendouche(kop)’ vervangen door een douchekop van niebla. En de bekende waterontharder tegen de leiding geplaatst.
Geen kalk, en nog nooit zo lekker gedoucht.
Oja, en de rekening is euro’s omlaag gegaan!