Broodje tempeh maken

Een combinatie tussen zoet-zuur-zout - dat is precies wat je gaat aantreffen in dit broodje tempeh. Ideaal om te maken als lunchgerecht of voor ieder ander moment dat je trek krijgt. Dit recept voor een heerlijk broodje tempeh kan ik iedere dag wel eten.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Broodjes tempeh in overvloed

In de kantine van mijn flexwerkplek ben ik verzot op het broodje tempeh die ze daar verkopen. Licht gezoet, beetje pittig – dat maakt de tempeh zo lekker. En ik ben niet de enige. Het broodje tempeh van de Indiase eigenaren achter de balie vindt gretig aftrek.

Ik ben een beetje gaan experimenteren met het recept en voor mijn gevoel ben ik dicht in de buurt gekomen van het broodje tempeh uit de kantine. Het grote verschil? De tempeh is in mijn geval niet gefrituurd, maar in de pan gebakken. Dat maakt het broodje een stuk gezonder. ✌🏻

Ingrediënten:

Aantal: 3 broodjes tempeh
Voorbereiding: hooguit 10 minuten
Marineren: 20 minuten
Baktijd: 15 minuten


Bestel Kom maar op via Bol.com

  • 3 broodjes
  • 200 gram tempeh
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • halve Spaanse peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
  • 1 theelepel sambal
  • 50 ml water
  • 2 wortels
  • 50 ml azijn

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook, rode ui, Spaanse peper en verse gember fijn.
  2. Roer in een afsluitbaar bakje de ketjap, sojasaus, maple syrup, sambal, en water door elkaar. Voeg de gesneden knoflook, ui, Spaanse peper en gember toe en meng door elkaar.
  3. Snijd de tempeh in dunne reepjes en meng de tempeh door de marinade.
  4. Laat de tempeh minimaal 20 minuten marineren en roer af en toe door elkaar, zodat ieder stukje tempeh de marinade op kan nemen.
  5. Snijd de wortel in dunne reepjes en leg deze in een bak met de azijn. Laat de reepjes wortel in de azijn weken.
  6. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg de tempeh inclusief marinade toe. Laat de tempeh op laag vuur 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen. Roer af en toe door elkaar.
  7. Beleg de broodjes vervolgens met de tempeh en leg hier de zure reepjes wortel op.

tempeh broodje recept

broodje tempeh

En je broodje tempeh is klaar! Dit tempeh recept is makkelijk om even snel te maken en je zult versteld staan van de lekkere smaak. De marinade is echt heerlijk – ideaal dus voor op een doordeweekse dag of wanneer dan ook. 🙆‍♂️😋

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate