Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kerstcadeaus kopen en geld besparen (plus excel bestand!)

Met de feestdagen om de hoek wordt het toch altijd weer even passen en meten met de centen. Je wilt de kerst uitgebreid kunnen vieren zonder dat je je zorgen hoeft te maken om een negatief saldo. Wij helpen je dit jaar cadeau's te kopen zonder al te veel geld uit te geven!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

1. Wat wil je dit jaar maximaal uitgeven aan cadeaus

Heb je weleens nagedacht over het bedrag dat je in totaal uit wilt geven? Veel mensen kopen maar wat tijdens de feestdagen. Tientje hier, twintigje daar, en voor ze het weten helpen de kerstcadeaus ze in de rode cijfers.

Denk na over het bedrag dat je dit jaar wilt uitgeven aan cadeaus. Met de volgende tips gaan we er namelijk voor zorgen dat je je aan dit bedrag zult houden en er dus niet overheen gaat. Sterker nog, je moet voor het lekkerste gevoel eens proberen onder dit bedrag te eindigen!

2. Schrijf op wie je allemaal cadeaus gaat geven

Heb je enig idee hoeveel je cadeaus voor hoeveel mensen moet kopen? Op welke gelegenheden ga je dit jaar cadeaus uitdelen? Door voor jezelf helder te maken hoeveel cadeaus je dit jaar bij elkaar moet sprokkelen kun je een goede schatting maken wat je dan ongeveer per cadeau uit kan geven om binnen je budget te blijven.

3. Geschikte cadeaus bedenken en probeer ze goedkoop te vinden

Bespaar jezelf heel veel gedoe en neem even de tijd om te bedenken wat je voor de mensen op je lijst wilt kopen. Schrijf gewoon snel een aantal cadeau ideeën op, of schrijf op in welke richting je kunt denken. Het lijkt misschien overdreven, maar als de tijd krap wordt ben je jezelf dankbaar voor dit handvat.

Bovendien heb je de tijd om de lijst aan te vullen. Je voorkomt een hoop stress als je al weet wat je wilt kopen, dan hoef je het alleen nog maar ergens te halen. Als je in de winkels gaat kijken wat er te koop is zul je veel moeite hebben om iets geschikts te vinden, of het is duurder dan nodig is.

Als je weet wat je wilt kopen kun je bovendien op je gemakt gaan prijsvergelijken. Je kunt de cadeaus bijvoorbeeld online bestellen en het thuis laten bezorgen. Lekker makkelijk.

Lees ook: 8 tips om goedkope cadeautjes te vinden. Handig ter inspiratie!

4. Koop de cadeaus op tijd om geld te besparen

Start op tijd met het vinden van cadeaus. Dat heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats voorkom je heel veel stress als je de cadeaus al vroeg in huis hebt. In de tweede plaats heb je de tijd om prijzen te vergelijken en de cadeaus zo voordelig mogelijk aan te schaffen. Zo hoef je niet op kerstavond door de stad te rennen in de hoop dat er ergens nog een leuk cadeautje opduikt!

Beheer je cadeau begroting met ons excel bestand

We hebben een Excel bestand voor je klaargezet waarin je je kerstcadeaus kunt begroten. Ga als volgt te werk met dit bestand:

  1. Download het Kerstcadeau Excel Bestand
  2. Vul als eerste je maximale budget in.
  3. Vul in voor welke personen je cadeaus wilt kopen.
  4. Vul in hoeveel cadeaus je per persoon wilt kopen. Je ziet dat de gemiddelde prijs per cadeau automatisch wordt aangepast.
  5. Schrijf op welke cadeau ideeën je al hebt
  6. Check hoeveel geld je volgens de begroting uit kunt geven per persoon om tot je maximale budget te komen.
  7. Heb je al cadeaus gekocht of heb je al een idee met een vaste prijs die anders is dan het begrote bedrag? Vul dit dan in in plaats van het automatische bedrag. De begroting zal hier rekening mee houden. Uiteindelijk kun je onderaan zien of je bespaard hebt of teveel hebt uitgegeven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Anne Achterduin

    Erg handige tips! Ik gaf meestal een tegoedbon, maar ik ga deze tips zeker gebruiken!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate