Een nieuw recept met pittige noedels en stukjes tempeh staat nu voor je klaar. De noedels en tempeh zijn doordrenkt in een saus op basis van pindakaas, tahin en gember. Zo lekker!
Lekker hapje eten
Als avondmaaltijd eet ik graag noedels. Lekker in combinatie met wat knapperige groenten en vega kipstuckjes, tofu of tempeh met een sausje. Prima maaltijd wat mij betreft.
En alhoewel ik met grote regelmaat noedels eet, kwam ik tot de ontdekking dat er pas één eerder recept met noedels op m’n site is verschenen (deze heerlijke vega pad thai). Bizar. Nou ja – niet echt, maar opmerkelijk. Daar moest maar eens verandering in komen.
Tijd voor het tweede gerecht met noedels op m’n site. Dit heerlijke gerecht met noedels en verkruimelde tempeh is doordrenkt in een wat pittige saus. De pittigheid van de saus kun je naar wens natuurlijk zelf bijstellen. Wel zo fijn als je mond bij iedere hap in de fik staat.🥵🌶
Lekker recept
Deze noedels maaltijd met tempeh is echt ontzettend lekker. In een half uur staat dit gerecht op tafel.
Wat heb je nodig?
Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
- 200 gram zilvervlies rijst noedels
- 250 gram tempeh
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 3 lente ui – in dunne ringen gesneden
Voor de pittige saus:
- 3 eetlepels tahin
- 3 eetlepels pindakaas
- 60 ml sojasaus
- 90 ml groentebouillon
- 2 teentjes knoflook – fijngesneden
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels sriracha saus
- 1 eetlepel maple syrup
Bereidingswijze:
- Kook de noedels gaar volgens de verpakking.
- Verkruimel de tempeh met je vingers in een kom. Het gaat er een beetje uitzien als pulled
porktempeh.🐷 - Verwarm de olie in een grote koekenpan. Voeg de tempeh kruimels en 1 eetlepel sojasaus toe en kook ongeveer 5 minuten tot de tempeh warm en bruin van kleur is geworden.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een grote kom en roer tot een glad geheel.
- Roer de noedels en tempeh in de grote kom door de saus.
- Verdeel de pittige noedels met tempeh over de borden. Garneer met wat lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.
Ik ben echt fan van tempeh. Dit recept is dan ook weer een favoriet geworden. De pittige saus op basis van pindakaas, sriracha, tahin en gember is een saus die in meer gerechten te gebruiken is. Zo kun je de saus bijvoorbeeld ook gebruiken als dressing in een salade of verwerken als saus voor in een burrito.
Laat zeker in een reactie weten of jij dit binnenkort ook gaat maken. Ik ben heel benieuwd!
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Vanavond gemaakt. Heerlijk gegeten! 😃 tempeh is echt lekker zo. 😊