Romige pastasoep

Pasta verwerkt in een romige soep vol met groente - wat mij betreft een heerlijke combinatie. Volgestopt met groenten, Provençaalse kruiden, cannellini bonen en de nodige romigheid staat deze pastasoep in een half uur op tafel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Soep maken met pastaschelpen

Een pan soep maken is iets wat ik heel graag doe. Het is vaak lekker makkelijk, de smaken van alle ingrediënten worden goed in elkaar opgenomen en je kunt het recept eenvoudig verveelvoudigen (een ideale meal prep dus). 🍱

Dit recept voor een erg lekkere pastasoep is weer zo’n gerecht geworden die ik graag met je wil delen. Het heeft wel iets weg van de lasagne soep die ik eerder heb gemaakt. Oké – alleen het feit dat er ook pasta aan is toegevoegd dan. Dat is dan ook wel zo’n beetje de enige vergelijking die ik kan maken.

Het idee van een soep gevuld met pasta spreekt me in ieder geval erg aan. Je hebt aan een volle kom pastasoep genoeg en je hoeft er geen brood met smeersels bij te eten. Mag natuurlijk altijd, maar ik denk dat je na een kom al behoorlijk vol zit.

Als redelijk luie kookliefhebber ben ik dan ook in mijn nopjes dat deze soep eenvoudig te maken is en lekker snel op tafel staat. De voorbereidingen hebben mij slechts 10-15 minuten gekost. Je staat trouwens vrij om de groenten in mijn ingrediëntenlijst te vervangen met restjes groente die jij nog in de groentela hebt liggen. Zonde om weg te gooien en je maakt er een heerlijke soep van.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Laten we snel beginnen met het recept! ⤵️

Wat heb je nodig voor 4 kommen pastasoep?

Dit is wat je nodig hebt om 4 kommen van deze lekkere pastasoep te maken. De soep zit boordevol groenten, pastaschelpen en peulvruchten (zijn in de romige saus verwerkt) en is een heerlijke maaltijd om te eten.

Aantal personen: 4 kommen pastasoep
Voorbereiding:
10-15 minuten
Kooktijd: 20 minuten

  • scheutje olijfolie
  • 1 middelgrote ui – kleingesneden
  • 3 middelgrote wortels – in kleine blokjes (zo’n 200 gram)
  • 2 stengels bleekselderij – in dunne reepjes
  • 250 gram champignons – in kleine blokjes
  • halve courgette – in kleine blokjes
  • 4 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1200 ml groentebouillon
  • 250 ml plantaardige kookroom (ik gebruikte Alpro soja cuisine light)
  • peper en zout naar smaak
  • blik cannellini bonen (400 gram)
  • 2 theelepels citroensap
  • 200 gram pastaschelpen
  • optioneel: garneer met peterselie

Bereidingswijze:

  1. Voor het maken van de room: Pureer de plantaardige kookroom samen met het citroensap, snufje zout en de cannellini bonen tot een romige massa. Zet apart om later te gebruiken.
  2. Voor het maken van de soep: Verwarm in een grote pan een scheutje olijfolie en bak hier de blokjes ui, wortel, champignons en courgette in voor zo’n 5 minuten. Voeg hierna voor 1 minuut de fijngesneden knoflook samen met de uienpoeder en de Provençaalse kruiden toe en roer regelmatig door elkaar.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng de pastasoep aan de kook. Zet zodra de soep begint te koken het vuur lager.
  4. Voeg de zojuist gemaakte room toe aan de soep en de laat de pastasoep voor zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg als laatste de pastaschelpen toe en laat deze voor 10 minuten in de soep al-dente gaar koken. Roer de soep regelmatig door elkaar. Proef of de soep op smaak is en voeg naar wens extra peper en zout toe. Garneer de soep optioneel met wat peterselie.

lekkere pastasoep recept
pastasoep recept

En deze simpele en heerlijke pastasoep is klaar! Je kunt de soep direct eten en is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt er misschien zelfs voor kiezen om de soep in te vriezen – al weet ik dan niet hoe de schelpen pasta er uit komen te zien als je de soep vervolgens weer opwarmt. 🍜

Deze lekkere pastasoep is snel gemaakt en is een soep die hier zeker vaker op het menu komt te staan. Wil je meer lekkere soep recepten? Bekijk hier dan alle soep recepten op mijn site.

Ik ben heel benieuwd of je deze soep ook eens gaat maken. Laat het me dan zeker weten als reactie onderaan het artikel of gezellig via Instagram. Wordt gewaardeerd!🙏🏼

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Rosie

    Hai Billy, heerlijke soep.
    Maar bij mij was de kookroom geschift.
    Ik had die van het AH merk omdat die toevallig in de aanbieding was. Verder heb ik de bonen niet goed afgegoten maar met een beetje bonennat gebruikt.
    Weet jij raad? Groetjes Rosie

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate