Het schoonmaken van het toilet is niet bepaald een populaire hobby. Je wilt er je behoefte doen, en er verder zo weinig mogelijk mee te maken hebben. Daarom is het fijn als je het zo snel mogelijk schoon kunt krijgen!
Toilet vol met viezigheid
Je kent het wel, iemand in huis heeft iets verkeerds gegeten en gaat vaker dan normaal naar het toilet of de nieuwe vriend van je zus kan niet zo goed mikken. Viezigheid dus.
Je toilet is ranzig, zit vol met kalk en het liefst zou je het met een bezemsteel nog niet aanraken. Maar toch wil je dat je toilet weer snel schoon en ontkalkt is.
Lees ook: toiletpot of wc ontkalken – 5 manieren om dit te doen
Voorbereiding om je toilet snel schoon te maken
Wat heb je nodig:
- Een plantenspuit
- Allesreiniger
- Een vaatdoekje
- Wat schoonmaakazijn
- En een emmer heet water
Om snel het toilet schoon te maken kun je het best je vertrouwde plantenspuit met allesreiniger gebruiken. Je kunt in het toilet kiezen voor allesreiniger voor een frisse geur, dit is echter niet nodig. Normale allesreiniger reinigt ook prima.
Verder hebben we iets nodig om onder de toiletrand te spuiten. Je kunt kiezen voor een fles dikke bleek, of bijvoorbeeld hippere producten zoals Harpic Max. Gebruik liever iets milieuvriendelijkers, gewoon een fles schoonmaakazijn werkt ook prima. Een fles met een gebogen hals is wel handig, die kun je goed onder de rand krijgen. Verder heb je een vaatdoekje nodig (nee, niet die van het aanrecht, bah!) en een emmer heet water.
Je toilet schoonmaken in 5 minuten
- Verwijder het toiletblokje en spuit toiletreiniger onder de rand.
- Poets het even na met je toiletborstel en laat het intrekken met de borstel rechtop in de pot, dan wordt de borstel ook eens lekker schoon.
- Spuit allesreiniger op de rand, de bril, de achterkant en de onderkant van het toilet en laat het even intrekken.
- Spuit allesreiniger op de spoelknop, de deurknop en het lichtknopje.
- Neem alles af met je vaatdoek, spoel hem af en toe om in de emmer.
- Poets nog even na met de toiletborstel en spoel het toilet door.
- Haal de grond leeg, spuit de grond goed nat en werk met je doek van achter naar voor. Spoel je doek regelmatig om in de emmer. Neem als je wilt ook de muren regelmatig mee.
Voila – Je toilet is weer sprankelend schoon
Zie je wel – het hoeft geen nare klus te zijn. Je toilet is weer helemaal fris om naartoe te gaan. Wil je je toilet makkelijker schoon houden? Zorg er dan voor dat alle mannen in huis zittend plassen, dat scheelt veel viezigheid. Wil je je schone toilet ook nog eens een stuk gezellige maken? Lees dan hoe je je toilet wat sociale interactie kunt geven. 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
23 leuke geiten 🐐🐐
Alsof je mijn wekelijkse acties beschrijft, zo doe ik het precies! Nouja, bijna dan.
Nog beter dan een vaatdoek: gewoon toiletpapier. Je hebt er wel wat voor nodig en het valt wat snel uit elkaar, maar met wat oefening niet meer dan bij een gemiddeld bezoekje aan het toilet.
Nadeel van het vaatdoekje is namelijk: hoe maak je die nou weer schoon. Zo in de wasmachien is namelijk niet zo hygiënisch, aangezien iedere goede burger tegenwoordig op 30 graden wast. Je spoelt de beesies dan netjes door al je wasgoed heen iieeeeuw!
Ik las ergens een tip over je wasmachine: het is eens in de zoveel tijd echt nodig je wasmachine op een hogere temperatuur dan 60 graden te laten draaien. Dit ivm het ontkalkingsproces ofzo…iets. Het komt er op neer dat het voor de machine zelf (dat ie langer meegaat) beter is dit te doen.
Ik gooi dus tegenwoordig alle vaatdoekjes en andere zaken die daarbij kunnen in het wasje van 70 graden (je moet wel voldoende vaatdoekjes in huis hebben om ongeveer 1 x per 3 maanden te kunnen sparen voor de was, zonder dat je zonder zit ; )
een schoonhoudtip .heb je een wc met een platte schotel.doe dan voor de grote boodschap een velletje wc papier in de wc leggen . blijft schoon .
Als je eerst je toilet en dan pas de omgeving schoonmaakt met het doekje dan verspreid je bacteriën. Beter is: eerst de deur, deurknop, tegels van boven naar beneden, roostertje van luchtafvoer, wastafeltje en kraan, doorspoelreservoir, alle buizen die in de ruimte zijn, vloer en als laatste buitenkant toilet, toiletbril van binnen en van buiten, binnenkant toilet. Emmertje leeggooien in toilet en sopje laten staan dan weekt de kalkaanslag ook wat los. Vergeet niet de handdoek te vervangen door een schone.
Maar waarom geen verschillende doekjes gebruiken?
ik zou niet hetzelfde gele doekje voor de wc pot willen gebruiken, als voor de deur klink of doorspoel reservoir.
En de wc vloer zou ik niet met hetzelfde doekje doen als de wc pot.
Drie doekjes dus.
Yep zonder hard bewijs dat het echt wel zo kan voelt het voor mij ook veiliger om 2 verschillende doekjes te gebruiken. ^^; Maar het tweede doekje kan je dan misschien omdraaien voor het vloerwerk, en dan doe iek er ofcourse wel handschoentjes bij aan!! ^^; aargh!
Hallo
ik neem een microvezel doekje,maakt ff beter schoon,met een emmer heet sop.Spuit wat sc eend ofzo onder de rand,even boenen met de borstel en borstel in de pot zetten om te weken.
Maak eerst de deur met het doekje schoon en deurknop,lichtknop,wasbak en kraantje,dan de tegeltjes,wcrolhouder,buitenkantwc,dan de wc deksel,bril,wc borstelhouder en wcrand.Dan doekje uitwassen met koud water en te drogen hangen.Het sop door de wc gieten en nog even laten weken.Voor de vloer gebruik ik een ander doekje(wel eerst stofzuigen voor je de wc schoonmaakt)
De doekjes was ik altijd na ze eerst uitgespoeld en gedroogd te hebben op 60 graden,maar niet met mn handdoeken en washandjes en dweiltjes.Ik was ze met beddengoed.Bacterien zij nwel weg hoor met 60 graden.
En van een beetje bacterien gaan we ook niet dood volgens mij.
Belangrijker is dat je hygienisch werkt bij bereiden van je voedsel en dweiltjes en keukendoeken elke dag vervangt en op 60 graden wast.
oja en na het wc (schoonmaken) en wc bezoek de handen goed wassen!
Omdat ik lui ben, maak ik de hele wc maar 1x in de twee weken schoon. Dit doe ik met een wegwerp-schoonmaakdoekje (rol van 150 st. bij Wibra). Wat ik wel vaker doe, zo’n 2x pw, is na het doortrekken even wachten en wc eend in de wc spuiten. Dat laat ik lekker zitten en de volgende keer dat ik naar de wc ga trek ik eerst door en schrob tegelijkertijd met de borstel de wc goed schoon. Ook ‘pomp’ en draai ik in het gat.
Ik heb ook standaard van die wegwerp doekjes in de wc liggen..
Doe om de dag ff overal overheen, de wasbak en kraan, dan de spoelbak, bril en buitenkant pot.
Gebruik meestal 2 doekjes, maar dat geeft ook niks want die van de wibra zijn echt heel goedkoop.
Binnenkant pot doe ik ieder dag borstelen en sanitair spray..(als ik geweest ben)
Ben ook alleen, dus kom weinig verrassingen tegen.
1x per 2 weken sop ik met water en allesreiniger..
Is eigenlijk ook een beetje CAYG- effect..
Wasbak en wc rolhouder ed kan je al doen terwijl je zit..
(je bent er dan toch hihi)
Ik gebruik meestal ook van die hygienische vochtige doekjes voor de snelle beurt van de wc (en het aanrecht en de kookplaat en de wasbakken door het hele huis en de salontafel en de televisie inclusief meubel, en de deurkrukken en de lichtknoppen…).
Maar: een goede tip tegen de bacterieen in je (microvezel)doekjes vind ik altijd deze: vochtig 1 minuutje in de magnetron stoppen op de hoogste stand. Als er stoom vanaf komt, is het goed.
Het schijnt inderdaad beter te zijn voor de levensduur van je wasmachine als je af en toe een kookwas draait. Ik doe het eens per 4-6 maanden met een flinke hand soda erbij in de trommel. Ook ergens gelezen… Zal vast geen kwaad kunnen 🙂
Ik gebruik overal verschillende weggooi doekjes voor, van de Kruidvat.
Goedkoop en werkt erg goed!
De spoelknop, de deurknop en het lichtknopje uiteraard als eerste aanpakken!!!
Ik vraag me toch nog steeds af of je nou beter:
– eerst de ‘randvoorwerpen’ (lichtknop, deurklink enz) kunt doen en daarna de wc zelf
– of eerst de wc en daarna de rest?
Ik denk het eerste.
En ook of ik beter:
– eerst de bril en daarna de rest van de wc
– of eerst de buitenkant en deksel enz en daarna de bril kan doen.
Wil ik de bacteriën van de wc-bril verspreiden over de rest van de wc? Nee.
Wil ik de viezigheid van de rest van de wc over mijn wc-bril smeren? (waar je met je blote billen op gaat zitten) Nee.
Lastig…..
Ik gebruik (net als proffesionele schoonmakers) twee kleuren doekjes. Blauw voor de wasbak, kraan, deur, doorspoelknop, deurklink, lichtknopje etc. En rood voor het toilet en de toiletbril zelf.
* Ik maak een sopje in een emmer
* Antikalk in de WCpot, doorborstelen en de borstel even in het water laten staan
* Met blauwe doekje alles afnemen zoals hierboven omschreven
* Daarna met rode (of roze) doekje alles afnemen zoals hierboven omschreven
Doekjes in de wasmachine, handen goed wassen en klaar!
De ene dag doe ik mijn beide toiletten met een sopje en de andere dag met een hygienisch weggooidoekje. De mannen in ons huishouden plassen zittend dus dat scheelt…
Ik doe als extra’tje de doekjes en mijn vaatdoekjes één keer per maand op 90 graden in de wasmachine met een flinke scheut schoonmaakazijn en soda. Wasmachine meteen goed ontkalkt en doekjes extra schoon 🙂
Zo doe ik het ook!
Heeft iemand alleen nog een tip voor urinesteen? Of ben ik dan echt toe aan een nieuwe wcpot?
In de schoonmaak gaat men als volgt te werk, van BOVEN naar beneden,van BUITEN naar binnen, en van schoon naar vuil.
Blauwe doekjes, hoofdzakelijk voor interieur,en rode voor sanitair,,(de tip voor blauw,,gebruik voor boven de gordel,,voor rood inhet sanitair onder de gordel.
Gebruik eens MICROVEZEL in plaats van een vatendoekje,,,,kan je ook meer schoonmaken met alleen maar water,(lees gebruik microvezel)
Zoek eens naar S.V.S. cursus (basis schoonmaak)helpt een heleboel.
En bedenk ook als gouden regel in de schoonmaak,,,,STOF IS NIET TE VEGEN!!!!!
Vr.Gr.
Een Prof. uit de schoonmaak met;
S.V.S. basis
S.V.S. vloeronderhoud
S.V.S. Vloerenspecialist
Lees maar eens wat dit allemaal inhoud en doe je voordeel ermee in de schoonmaak (thuis) op een eenvoudige manier, zonder al die comercieële schoonmaakmiddelen.
Maar er zijn natuurlijk ook nog schoonmaak tip’s uit grootmoeders tijd die geweldig helpen. (schoonmaakazijn en groene zeep,,,,,deze laatste vooral voor LAMINAAT).
Ik gebruik een doekje voor de deurknop wastafel
plancet en de wanden. Dan gebruik ik nog een ander doekje voor het toilet. En als laatste nog een doekje voor de vloer. Ik was mijn handdoeken, ondergoed, theedoeken, handdoeken allemaal op 60 graden dus die doekjes gooi ik er gewoon bij.
Bij de action zijn microvezeldoekjes goedkoop. Ik stik ze tot “washandjes en neem voor iedere klus een nieuwe. Ik heb er dus aardig wat! Daarna de wasmachine in en wachten tot deze vol is om ze te wassen. De urinesteen Weel ik weg door regelmatig de wc te weken met schoonmaakazijn. De rest doe ik met een fles allesreiniger met water met een paar druppels chloor. Sprayen en vegen. Alles is in een ommezien schoon!
Gooi nooit doekjes bij je ondergoed en handdoeken . Hou doekjes apart en was de doekjes wat heter . Theedoeken apart .
Eerst de was tafel, spiegel. Dan de tegels .
vernieuw het sop en dan pas de wc en de bril . Heb je de wc gedaan trek de wc door met in recht op stande wc borstel . Wel vast houden .Goed droog maken wc borstel weer terug zetten in houder! Dan pas de vloer .
Hier geen emmer met water en een doekje, want al snel krijg ik de griebels van die hele emmer en het doekje.
Ik heb een spuitflacon gevuld met een oplossing van 5% dettol. Daarmee spuit ik alles in, de spoelknop, kraantje en zeeppompje, lichtknopje, deurknop, steel van de toiletborstel, vloer en natuurlijk alle kanten van het toilet zelf. Vervolgens poets ik alle ingespoten plekken met wc papier, dat ik gewoon in de pot mik (dettoldoekjes kun je niet door het toilet spoelen, vandaar liever zo…) Als alles schoon is spoel ik het toiletpapier weg, spuit ik toiletreiniger onder de rand, even schrobben en niet meer doorspoelen. Zo klaar en geen vieze sopjes, emmers of bacteriebommetjes in de wasmand.
PS Voorheen was ik bang dat regelmatig gebruik van Dettol bacteriën resistent zou maken, maar bij navraag bleek dat niet zo te zijn. Dettol doodt niet de bacterieën, maar haalt de voedingsbodem waar ze op overleven weg. Je “hongert ze dus uit”, ha ha!
mijn tegelvloer heb ik geschuurd met soda hij is hellemaal wit van de soda hoe krijg ik dat er af?
Met belangstelling doorgelezen, wat mij vooral bezorgd maakt dat er met sprayflesje op de lichtknop wordt gespoten.
Water en elektriciteit verdragen elkaar niet zo best. Gebruik een microvezeldoek blauw, maak deze klamvochtig en doe daar dan de lichtknop spoelknop enz. mee. Veiliger.
Al de wegwerpdoekjes zijn een belasting voor het milieu, koop goede microvezeldoeken, daar doe je langer mee en kost uiteindelijk minder geld.