Vandaag deel ik het recept voor een ongelooflijk lekkere vegan lasagne. Een lasagne zonder vlees, zuivel én ei dus. Rijkelijk en heerlijk van smaak. Bekijk het recept + mijn video om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
Vegan lasagne met kaarslicht
Het wordt weer vroeger donker. Dat betekent dat ik echt weer zin krijg in warme, volle maaltijden. Ik vind de zomer heerlijk, maar wat mij betreft mag het allemaal wel wat vroeger donker worden. Lekker onder je dekbed kruipen. Helemaal niet erg.
Ik ben dus wel een beetje #teamherfst als het op de seizoenen aankomt. Kaarsen aan, onder een kleedje kruipen op de bank en thee & rode wijn drinken met comfort food – zoals deze vegan lasagne.
De lasagne is gemaakt met plantaardige lasagnebladen (duhh – wel even goed zoeken hoor, veel merken bevatten ei), groenten én een heerlijke vegan ricotta op basis van tofu.
En aangezien het alweer een tijd geleden was, heb ik er een video van gemaakt. Dat was natuurlijk véél te lang geleden. Zodat ik uitgedaagd wordt om meer videos te maken én jij kunt zien hoe eenvoudig het is om deze vegan lasagne te maken. 😁
Koken met Billy – het staat allemaal op tape
Tada – zoals gezegd heb ik van dit heerlijke lasagne recept ook een video gemaakt. Vind je de video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt.
Ingrediënten voor 2-3 personen:
Deze plantaardige lasagne is ontzettend rijk en heerlijk van smaak. De ricotta op basis van tofu vind ik echt een uitkomst. Je ervaart een beetje het gevoel van zachte kaas.
Dit recept is goed voor 2 tot 3 personen. Heb je een grotere ovenschaal in huis, verdubbel dan gerust de ingrediënten om er een dubbele portie van te maken. ✌🏻
Voorbereiding: 20 minuten
Oventijd: 50-60 minuten
- 8 tot 10 vegan lasagnebladen (ik heb de bladen bij Ekoplaza gekocht)
- 1 blik pastasaus – ik heb een tomaten basilicum pastasaus gebruikt
- 250 gram kastanje champignons – in plakjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 150 gram diepvries spinazie – alvast laten ontdooien
- 6 plakken vegan kaas
- Italiaanse kruiden – naar wens
- 2 tomaten – in dunne plakjes gesneden
Ingrediënten voor de tijm’ricotta’:
- 1/2 blok tofu
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels tijm
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel appel cider azijn
- snufje zout naar smaak
Bereidingswijze
- Voor het bereiden van de tijm’ricotta’: Verkruimel de tofu tussen je vingers en meng de tofu samen met alle overige ingrediënten door elkaar. Proef of de ricotta op smaak is en voeg eventueel wat meer specerijen toe.
- Snijd de kastanje champignons in dunne plakjes en meng dit met de olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius.
- Vul de bodem van een ovenschaal met een kwart van de pastasaus. Bedek de saus met lasagnebladen.
- Bedek de lasagnebladen met een tweede kwart van de pastasaus. Bedek de saus met de plakjes champignons.
- Vervolgens weer een laagje lasagnebladen en een derde kwart van de pastasaus en hier bovenop de spinazie en de vegan ricotta met tijm.
- Voeg een laatste laag tvan de lasagnebladen, pastasaus, vegan kaas en plakjes tomaat toe en besprenkel het geheel met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de vegan lasagne af in een voorverwarmde oven in zo’n 50-60 minuten.
En de vegan lasagne is klaar om gegeten te worden. Dit recept is typisch zo’n gerecht wat voor mij echt comfort food uitstraalt – vullend, rijk van smaak én warme, heerlijke smaken. Heb jij weleens lasagne gemaakt zonder vlees én kaas?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
3 leuke geiten 🐐🐐
Wow dat ziet er heerlijk uit! Toevallig bedacht ik me laatst dat ik weer eens vegan lasagna wilde maken, ik heb het al eens eerder geprobeerd met tofu ricotta. Maar zonder vegan kaas, dus ik ben wel benieuwd naar deze versie!
Antwoord op je vraag: een goed alternatief voor ‘echte’ kaas is Simply V!!
Er zijn plakjes: voor op brood (diverse soorten). Wij kunnen dit niet meer missen en we hebben onze boterham met kaas gewoon weer terug.
En de zakken geraspte Simply V voor ovenschotels etc.
Tip: de geraspte kaas heeft (helaas) de neiging bleek te blijven als het bovenop een ovenschotel zit.
Dit los ik op door een papje te roeren van hoemoes en een beetje plantaardige melk, en dit papje over de geraspte kaas te verdelen. Het ziet er dan prachtig gebruind uit, als het uit de oven komt!
wat ben ik blij dat ik deze site heb gevonden. heb net deze lasagne gemaakt en hij was heerlijk! ik wil Lisa bedanken om mij aan deze geweldige site voor te stellen.