Vegan andijviestamppot

Zelf ben ik geen grote fan van andijvie, maar als die krop andijvie wordt verwerkt in een lekkere stamppot, daar maak je me wel blij mee. In dit recept deel ik een lekkere en snelle vegan andijviestamppot.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Goedkoop, snel én lekker eten

Waar wil je dat een recept nog meer aan voldoet? Dit recept voor vegan andijviestamppot voldoet niet alleen aan bovenstaande voorwaarden, het is ook nog eens supersimpel om te maken. Dit recept past perfect tussen al die andere makkelijke recepten op mijn site.

Een lekkere stamppot past natuurlijk goed nu het buiten zo koud en winters aanvoelt. Vaak ben ik geneigd om zoete aardappel te gebruiken, maar voor deze vegan andijviestamppot niet. Gewoon lekkere Hollandse piepers.

In plaats van de pecannoten en de zongedroogde tomaten kun je er ook voor kiezen om te gaan voor een pakje vegan speckblokjes. Zelf vond ik het dit keer lekker om noten en tomaten door de stamppot heen te mengen.


Bestel Kom maar op via Bol.com

vegan andijviestamppot recept

Dit gerecht staat echt snel op tafel. Hieronder laat ik je zien hoe je aan de slag gaat. ✌️

Ingredienten voor de vegan andijviestamppot

Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

  • 1 kilo aardappelen – geschild en in blokjes gesneden
  • handjevol zongedroogde tomaten – in dunne reepjes
  • 100 gram pecannoten – grof gehakt
  • 300 gram andijvie – al gesneden uit zak of anders zelf fijngesneden
  • 100 ml plantaardige room (zoals Oatly of Alpro)
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel chilipoeder
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en kook hier de blokjes aardappel in zo’n 15 minuten gaar. Giet de gekookte aardappel daarna af.
  2. Bestrooi de aardappelen met de kurkuma, chilipoeder, peper en zout en stamp de aardappelen fijn met behulp van een stamper.
  3. Voeg tijdens het stampen steeds een beetje room toe, totdat er een fijne puree ontstaat.
  4. Meng er de gesneden andijvie en reepjes zongedroogde tomaat door en verwarm de andijviestamppot nog een paar minuten. Bestrooi de stamppot met de grof gehakte pecannoten.

andijviestamppot recept
plantaardig andijviestamppot recept

Zoals je hierboven kunt lezen is echt een fluitje van een cent om deze vegan andijviesstampot te maken. Dit gerecht is lekker vullend, zoals je van een goede stamppot mag verwachten.

Ga jij ook aan de slag met dit recept? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 🍲

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lianne

    Lijkt me lekker. Ga ik zeker proberen, maar niet in de winter! Is voorjaars- zomergroente!!

  2. 🐐 Danja

    Klinkt heerlijk met noten en tomaatjes! Zelf maak ik dit gerecht al regelmatig en dan met goed uitgebakken (kastanje) champignons in een beetje ketjap… Ook echt een aanrader.

  3. 🐐 Pietra

    Het lijkt me een heerlijke andijviestamppot. Ga ik ook maken. Alleen vind ik 300 gram groenten voor 4 personen wat weinig. Ik denk dat ik meer andijvie er in ga gebruiken

  4. 🐐 Stefanie

    Dit klinkt lekker, bedankt voor het recept! Ik worstel altijd met het vinden van lekkere zongedroogde tomaatjes. Heb je een tip voor mij?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate